Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 16:28

Hubble Uzay Teleskobu, iki galaksinin etkileşimini yakaladı

Otuz yılı aşkın bir süredir uzayda gözlemevi görevi üstlenen Hubble Uzay Teleskobundan yeni görüntüler geldi. Teleskop, kozmik malzemeyi daha küçük bir galaksiden (IC 1559) uzaklaştıran büyük bir galaksinin (NGC 169) görüntüsünü kaydetti.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 16:05

Gökbilimcileri hayal kırıklığına uğratan çalışma

Bilim insanları, yedi saat boyunca kozmik verileri inceledi ve hayal kırıklığına uğradı. Gökbilimciler, uzaylı canlıları keşfetmeyi beklerken hiçbir belirti bulamadı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 15:13

NASA, Mars örneklerini Dünya'ya getirecek şirketi seçti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars Yükseliş Aracını (MAV) inşa etmek için Lockheed Martin Space şirketi ile anlaştı. NASA'nın açıklamasına göre, araç Kızıl Gezegen'den kaya, tortu ve atmosferik örnekleri Dünya'ya taşıyacak.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 12:50

Kimlik ve ehliyeti telefona taşıyacak hamle Apple'dan geldi! Yeni özellik Türkiye'de olacak mı?

Apple, kimlik ve ehliyeti yanınızda taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir adım attı ve iOS 15.4’ün ikinci beta sürümü ile birlikte ehliyet ve kimliğin telefona entegre etmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Bunun üzerine, vatandaşlar bu özelliğin nasıl kullanılacağını, telefona kimlik ve ehliyetin nasıl yükleneceğini araştırmaya başladı. Peki, bu özellik Türkiye'de geçerli olacak mı? Apple'ın yaptığı bu inovatif çalışma ne zaman hayata geçecek? İşte, detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 12:26

iPhone'lar artık kimlik ve ehliyet yerine de geçecek

Apple, ABD eyaletlerinde yeni bir özellik kullanıma sundu. Buna göre, kullanıcılar iPhone model telefonlarında bulunan Wallet (Cüzdan) uygulaması sayesinde kimlik ve ehliyet işlevini görecek.
 - Tarihe geçecek adım
09 Şubat 2022 - 11:40

Dünyada bir ilk: Sikorsky, insansız havalandı

ABD ordusu, otonom helikopterleri savaş alanına taşımaya bir adım daha yaklaştı. ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un girişimiyle Black Hawk model bir helikopter, insansız havalandı.
 - Instagram bekleneni yaptı
09 Şubat 2022 - 10:48

Instagram'dan büyük kolaylık: Toplu silme özelliği geldi

Instagram, gönderileri, yorumları ve diğer etkinlikleri platformdan kaldırmayı çok daha kolay hale geldi. Profildeki ‘etkinliğiniz’ sekmesinde yer alacak yeni bir özellik ile toplu silme işlevi geliyor.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 10:00

Türkiye’nin gücüne güç katacak! VOLKAN-M geliyor

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan M-60TM Ana Muharebe Tanklarına (AMK), ASELSAN VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi entegrasyonu başlıyor. Yeni sistem Türkiye’nin gücüne güç katacak.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 10:00

iOS 15.4 beta 2 güncellemesi çıktı: Yeni özellikler var

Apple, geliştiriciler için iOS 15'in yeni bir beta sürümünü kullanıma sundu. Bazı değişiklikler ile gelen iOS 15.4 beta 2 yayınlandı.
Teknoloji - Teknoloji
09 Şubat 2022 - 09:25

WhatsApp, tasarım değişikliğine gitti

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni beta test sürümünü yayınladı. Uygulama, kamera tasarımında değişikliğe gitti.
 - Şimşek’e ‘süpersonik’ özellik
08 Şubat 2022 - 17:30

Türkiye oyunu değiştirecek: Şimşek'e süpersonik özellik ekleniyor

Türkiye, yerli ve milli savunma ürünleriyle gücüne güç katıyor. Türkiye’nin hedef uçağı olan Şimşek’in süpersonik hıza ulaşan versiyonu için çalışmalar hız kazandı. Uzmanlar yerli ve milli imkanlarla üretilen hedef uçağı Şimşek’in süpersonik versiyonu ile sahadaki tüm senaryoların değişeceğini belirtti.
 - Yeni düzenleme geliyor
08 Şubat 2022 - 16:42

Sosyal medyaya yeni düzenlemeler yolda

Güvenlik İnternet Günü nedeniyle düzenlenen bir etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da katıldı. Dr. Sayan, sosyal medya platformlarına yeni düzenlemelerin geleceğini açıkladı.
 - Ay'da Türk bayrağı açılacak
08 Şubat 2022 - 15:14

Türkiye Uzay Ajansı açıkladı: Ay keşif aracı yapılıyor

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım yeni bir açıklama yaptı. Ay keşif programının önemine vurgu yapan Yıldırım, Ay'a ulaşmanın Milli Uzay Programı'nın adeta bayrak gemisi olduğunu söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2022 - 14:37

NASA üzücü haberi verdi: Mars keşif aracının sonu geldi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars’ta bulunan InSight isimli iniş aracının şiddetli bir fırtınadan kurtulduğunu ancak biriken tozlar nedeniyle gücünün azaldığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2022 - 14:06

Samsung yeni etkinliğini metaverse'de düzenleyecek

Trendlere ayak uyduran Samsung, 9 Şubat'ta tanıtacağı Galaxy S22 serisini hem metaverse, hem de fiziksel ortamda lanse edecek.
 - Metaverse'ü de bilmiş
08 Şubat 2022 - 12:46

Sosyal medya bunu konuşuyor: Zuckerberg, metaverse'ü Simpsons'tan çaldı

Otuz yılı aşkın bir süredir yayınlanan animasyon durum komedisi The Simpsons kehanetlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez metaverse yani sanal evreni tahmin ettiği ileri sürüldü.
 - Samsung kolları sıvadı
08 Şubat 2022 - 12:23

Samsung, bazı telefonları için yazılım desteğini 4 yıla çıkardı

Güncelleme konusunda yeni stratejiler uygulayan Samsung, bazı modellerin Android güncelleme süresini 4 yıla çıkardı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2022 - 10:49

Güneş'ten yedi kat büyük: Samanyolu Galaksisi'nde ilk kez gezgin kara delik gözlemlendi

Yeni bir çalışmada bilim insanları, galaksimizde ilk kez gezgin bir kara delik keşfettiklerini duyurdu. Keşfi, ABD’de bulunan Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsünün araştırmacıları yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2022 - 10:22

En iyi iPhone ve iPad modelleri açıklandı

Akıllı telefon karşılaştırma platformu AnTuTu, Android'in ardından en iyi ve en memnun eden iPhone, iPad modelleri açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
08 Şubat 2022 - 10:13

Türk bilişim uzmanından büyük başarı: Listeye giren tek isim oldu

Metaguard Kurucu Ortaklarından Eren Gözaydın, dünyanın en önemli siber güvenlik platformlarından EC-Council Global tarafından açıklanan, Ocak 2022’ye ait "EC-Council Global Etik Hacker Liderlik" listesinde 5’inci sırada yer alarak uluslararası düzeyde Türkiye’nin gururu oldu.
Başa Dön Sona Git