Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
04 Ocak 2022 - 10:14

Mars için yeni plan: Güneş kalkanı iklimi değiştirecek

NASA’nın baş bilim insanı Jim Green, Mars'ı insanlar için yaşanabilir bir gezegene dönüştürme planlarını açıkladı. Kızıl Gezegen’i Güneş’in yüksek enerjili parçacıklarından korumak için dev bir manyetik kalkanla kaplamayı önerdi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 18:18

God of War PC fiyatı belli oldu! İşte Türkiye fiyatı ve çıkışı tarihi

Oyunseverlerin uzun zamandır beklediği ve sadece PlayStation’da oynanan God of War bilgisayarlara geliyor. Oyun mağazası olan Steam’de ön satışa sunulan oyunun fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 16:42

Aralık ayının en güçlü telefonları açıklandı: İşte liste

Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei, Oppo, Realme, Poco ve daha onlarca marka... Akıllı telefon kıyaslama platformu AnTuTu, aylık performans listesini güncelledi. Ocak ayına girilmesiyle birlikte Aralık 2021 en güçlü modeller listesi açıklandı. İşte en iyi orta ve amiral gemisi modeller...
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 16:37

Çip krizi bitmeden yeni bir sorun daha: Mühendis açığı teknoloji devlerini vurdu

Pandeminin tüm dünyaya yayılmaya başladığı 2020 yılından beri küresel çapta çip krizi yaşandığını pek çoğumuz artık biliyoruz. Arz ve talep dengesinin şaşmasıyla başlayan çip krizindeki sorunlar henüz aşılmadan yeni bir sorun daha geliyor; mühendis açığı…
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 15:19

Galaxy S22 serisine ait yeni görüntüler sızdırıldı: Renkler belli oldu

Samsung'un beklenen modelleri Galaxy S22 serisi yeni bir sızıntıyla daha gündeme geldi. Daha önce bazı teknik özellikleri çeşitli kaynaklar tarafından sızdırılan 2022'in amiral gemisi telefonları bu kez de renk seçenekleriyle görüldü. İşte Galaxy S22'nin özellikleri ve renkleri...
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 14:43

Apple, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini dinledi: Tasarımı değiştiriyor

Apple, iPhone model akılı telefonları ile özdeşleşen ekran tasarımından vazgeçmeye hazırlanıyor. Yeni sızıntılara göre, gelecek dönemlerde piyasaya çıkacak iPhone modellerinde çentikli ekran yerine delikli ekran tasarımı kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 14:00

En popüler NFT koleksiyonu çalındı! OpenSea işlemleri durdurdu

Kripto para hırsızlığı NFT'ye sıçradı. OpenSea'de 2.2 milyon dolarlık hırsızlık gerçekleşti. Üstelik Bored Ape koleksiyonu, en popüler ürünlerinden biri.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 13:50

Samsung akıllı televizyonlara NFT platformu eklendi

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonlardan elektronik ev aletlerine kadar pek çok cihaz geliştiriyor. Teknoloji devi, akıllı televizyonlarına ise yeni bir özellik ekliyor. En yeni akıllı televizyonlara NFT platformu geliyor...
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 12:22

MIUI 13 kararlı sürüm güncellemeleri başladı: İşte ilk alan modeller

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu MIUI 13 arayüz güncellemesini kararlı olarak sunmaya başladı. Güncelleme, ilk olarak Çin'deki amiral gemisi telefon ve tabletlere geldi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 11:31

Realme, yeni akıllı telefon serisini her an tanıtabilir: Dörtlü kamera göründü

Çinli akıllı telefon devi Realme, yeni akıllı telefon modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 5G destekli Realme 9 Pro ve Realme 9 Pro+, Şubat ayından önce piyasaya sürülebilir.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 10:28

Android'den kovulmak Huawei'yi durduramadı: HarmonyOS küresel sürümü geliyor

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD hükümeti tarafından Google'ın Android işletim sistemi dahil olmak üzere Amerika'da üretilen teknolojileri kullanmaktan men edildi. 2019’daki bu kararın ardından Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS’u (Çin'de HongMeng OS) geliştirdi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Ocak 2022 - 09:33

Bilim insanları uyardı: 27 milyon tonluk göktaşı Dünya'ya yaklaşıyor

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı Sivil Savunma ve Acil Durumlar Araştırma Enstitüsü'nden ürkütücü bir açıklama geldi. Rus bilim insanları, 13 Nisan 2029 tarihinde Apofis isimli bir göktaşının Dünya’ya çok yakın bir konumdan geçeceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 21:09

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun görev süresi uzadı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bilimsel deneylere devam etmek amacıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) görevinin 2030 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 16:41

Tüm bildiklerimiz sil baştan: 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpan gezegen keşfedildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi, çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Bilim insanları, magmada 4,5 milyar yıl önce Dünya ile çarpışmış bir gezegenin kalıntılarını keşfetti.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 15:20

Plüton tartışması alevlendi: Bilim insanları "gezegen" olsun diyor

Bilim insanlarından oluşan bir ekip, Güneş Sistemi’nde ve uzak yıldızların çevresinde bulunan onlarca benzer cisimle birlikte Plüton'un tekrar “gezegen” olarak sınıflandırılmasını istedi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 13:52

Asus resmen duyurdu: Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor

Tayvan merkezli teknoloji devi Asus, bilgisayarları ve akıllı telefonlarının yanı sıra geliştirdiği tabletler de ön plana çıkıyor. Şirket, CES 2022’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) “dünyanın en güçlü oyun tableti”ni sunacağını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 12:28

Türk Yıldızları kapılarını açtı: Nefes kesen gösterilere böyle hazırlanıyorlar

Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımı Türk Yıldızları, 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi, kapılarını İHA muhabirlerine açarak dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 11:42

Huawei'nin geliri yüzde 30 düştü: Teknoloji devi planlarını açıkladı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ABD yaptırımları, Honor'un satılması ve pandemi nedeniyle 2021 yılında sert düşüş gördü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Guo Ping, 'Yeni Yıl' mektubunda gelirin 28.9 düşerek 99.48 milyar dolara gerilediğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 09:24

Google Play'den dev kampanya: 608 TL'lik oyun ve uygulamalar ücretsiz oldu

Epic Games’in ardından bir kampanya haberi de Google Play Store’dan geldi. Android’in uygulama mağazasındaki 25 oyun kısa süreliğine ücretsiz oldu. İşte oyunlar ve ücretsiz olan diğer ürünler…
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Aralık 2021 - 17:23

Yüzümüzü güldürdü, kasamızı doldurdu: Yerli savunma rüzgar gibi esti

Türkiye’nin savunma sanayinde hamleleri 2021’de adeta rüzgar gibi esti. Başta İHA ve SİHA’lar olmak üzere kara, deniz ve havada yerli teknoloji ile geliştirilen silah, araç ve mühimmatlar TSK envanterine girdi. Pandemi koşulları ve çip krizi gibi engellere rağmen milli imkanlarla geliştirilen teknolojiler ile savunma sanayi ihracatta da rekor kırdı. İşte 2021’de yapılan atılımlar…
Başa Dön Sona Git