Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 21:09

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun görev süresi uzadı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bilimsel deneylere devam etmek amacıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) görevinin 2030 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 16:41

Tüm bildiklerimiz sil baştan: 4,5 milyar yıl önce Dünya'ya çarpan gezegen keşfedildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi, çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Bilim insanları, magmada 4,5 milyar yıl önce Dünya ile çarpışmış bir gezegenin kalıntılarını keşfetti.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 15:20

Plüton tartışması alevlendi: Bilim insanları "gezegen" olsun diyor

Bilim insanlarından oluşan bir ekip, Güneş Sistemi’nde ve uzak yıldızların çevresinde bulunan onlarca benzer cisimle birlikte Plüton'un tekrar “gezegen” olarak sınıflandırılmasını istedi.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 13:52

Asus resmen duyurdu: Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor

Tayvan merkezli teknoloji devi Asus, bilgisayarları ve akıllı telefonlarının yanı sıra geliştirdiği tabletler de ön plana çıkıyor. Şirket, CES 2022’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) “dünyanın en güçlü oyun tableti”ni sunacağını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 12:28

Türk Yıldızları kapılarını açtı: Nefes kesen gösterilere böyle hazırlanıyorlar

Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımı Türk Yıldızları, 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi, kapılarını İHA muhabirlerine açarak dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 11:42

Huawei'nin geliri yüzde 30 düştü: Teknoloji devi planlarını açıkladı

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ABD yaptırımları, Honor'un satılması ve pandemi nedeniyle 2021 yılında sert düşüş gördü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Guo Ping, 'Yeni Yıl' mektubunda gelirin 28.9 düşerek 99.48 milyar dolara gerilediğini açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Ocak 2022 - 09:24

Google Play'den dev kampanya: 608 TL'lik oyun ve uygulamalar ücretsiz oldu

Epic Games’in ardından bir kampanya haberi de Google Play Store’dan geldi. Android’in uygulama mağazasındaki 25 oyun kısa süreliğine ücretsiz oldu. İşte oyunlar ve ücretsiz olan diğer ürünler…
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Aralık 2021 - 17:23

Yüzümüzü güldürdü, kasamızı doldurdu: Yerli savunma rüzgar gibi esti

Türkiye’nin savunma sanayinde hamleleri 2021’de adeta rüzgar gibi esti. Başta İHA ve SİHA’lar olmak üzere kara, deniz ve havada yerli teknoloji ile geliştirilen silah, araç ve mühimmatlar TSK envanterine girdi. Pandemi koşulları ve çip krizi gibi engellere rağmen milli imkanlarla geliştirilen teknolojiler ile savunma sanayi ihracatta da rekor kırdı. İşte 2021’de yapılan atılımlar…
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 16:23

Apple'ın kablosuz ters şarj özelliği ortaya çıktı: iPhone'lar böyle şarj olacak

Teknoloji devi Apple, iPhone ve diğer cihazları için ters şarj özelliğini geliştiriyor. Gelecekteki iPhone modelleri, yalnızca diğer cihazları kablosuz olarak şarj etmekle kalmayıp, bunu telefonun arkası yerine ön ekranıyla bile yapabilecek.
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 14:25

Ters takla attı, pati verdi: Xiaomi'nin robot köpeği izleyenleri hayrete düşürdü

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Ağustos ayında ‘CyberDog’ isimli robot köpeğini tanıttı. Xiaomi, Aralık ayının başında piyasaya sürülen robot köpeğin yeteneklerini sergilemeye devam ediyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 12:59

Apple, iPhone 13 satışlarını hızlandırmaya başladı: İşte nedeni

Teknoloji devi Apple, Eylül ayında iPhone 13 akıllı telefon serisini piyasaya sürdü. Ancak kısa süre sonra yeni telefonun üretiminde aksaklıklar olduğu ve bu nedenle talepleri karşılayamadığı haberleri geldi. Nihayet teknoloji şirketi bu sorunu aşmış gibi görünüyor.
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 12:10

Telegram yeni özellikleri duyurdu: Mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı

Popüler mesajlaşma platformlarından Telegram, birçok yeniliği barındıran güncellemesini sonunda yayınladı. Kullanıcıları oldukça memnun eden özellikler arasında, mesaj tepkileri ve spoiler uyarısı bulunuyor. İşte bu özelliklerin ayrıntıları...
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 10:37

Tesla yarım milyon aracı geri çağırdı: Hata Var!

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Model 3 ve Model S araçlarında hata tespit etti. Otomobil devi, kazalara neden olabilecek hatalar barındıran 475 bini aşkın aracını geri çağırdı.
Teknoloji - Teknoloji
31 Aralık 2021 - 09:42

Elon Musk'tan insansı robot açıklaması: Tesla Bot arkadaşlık yapacak

Elon Musk, Tesla Bot isimli insansı robotu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Milyarder iş insanı, robotun faydalı görevleri yerine getirmek için sadece insansı bir robottan daha fazlası olacağını söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 21:12

Epic Games çıldırdı! 295 TL’lik oyun serisini ücretsiz verdi

Epic Games yeni yıl öncesi ücretsiz oyun verme serüvenine devam ediyor. Oyun şirketi Epic Games, 16-30 Aralık tarihleri arasında her gün bir oyun ücretsiz vereceğini duyurmasının ardından son günde verdiği 295 TL değerinde olan Tomb Raider üçlemesi oyun severleri adeta mutluluktan çıldırttı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 13:43

Apple, çalışanlarını Meta'ya kaptırmamak için ilginç bir yöntem uyguluyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Çünkü şirket, kısa sürede birçok çalışanının diğer şirketlere kaptırdı. Bunun üzerine teknoloji devi harekete geçti.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 12:46

Epic Games, üçlü sürpriz yaptı: Ücretsiz oyunlarını duyurdu

Oyun severlerin günlerdir merakla beklediği ücretsiz oyunlar yayınlanıyor. Video oyun şirketi Epic Games, 16 Aralık - 30 Aralık tarihleri arasında her gün bir oyunu ücretsiz olarak sunuyor. Kampanya dahilinde 30 Aralık günü ücretsiz olacak oyun belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 11:30

Instagram'dan iki yeni özellik: Video ve gizlilik ayarları düzenleniyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılara daha fazla kolaylık sağlayacak ve daha fazla kullanıcı çekecek özellikler üzerinde duruyor. Platformun, Facebook ile bağlı hesaplarda gizlilik ayarları için düzenleme yapacağı ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 11:01

Bilim insanları uyardı: Rusya'nın Angara A5 roketi Dünya'ya düşebilir

Rusya'nın devlet uzay ajansı Roscosmos, SSCB döneminden sonra geliştirdiği ilk ağır tip uzay roketinin üçüncü denemesini gerçekleştirdi. Roscosmos'un 'gözdağı verdiği' şeklindeki haberlerin ardından roketin uzayda mahsur kaldığı söylentileri yayıldı. Bilim insanları, roketin Dünya'ya düşebileceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
30 Aralık 2021 - 09:45

Milyarder Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, dikkat çeken açıklamalarına yenisini ekledi. Pek çok kez Mars'ta insan kolonisi kurma hayalini dile getiren milyarder, bu hedefinin gerçekleşmesini planladığı tarihi söyledi.
Başa Dön Sona Git