Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2021 09:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Kritik davaların hakimi Akın Gürlek'e ölüm tehditleri: Hesap soracağız

FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütleriyle alakalı kritik davalarla ilgilenen 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, ölüm tehditleri aldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Sosyal medya üzerinden kendisine yönelik tehdit paylaşımları yapılan Gürlek'in şikayeti üzerine konu hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Kritik davaların hakimi Akın Gürlek'e ölüm tehditleri: Hesap soracağız
akın gürlek,sosyal medya,tehdit,hakim,dava

DHKP-C, PKK ve FETÖ ile ilgili kritik davalara bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden kendisini hedef alarak tehdit paylaşımları yapılan hesaplar hakkında suç duyurusunda bulundu. Hrant Dink cinayeti, MİT tırlarının durdurulması ve terör örgütü DHKP-C’ye karşı açılan dava gibi kritik konularla alakalı mahkemelere başkanlık eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek ile ilgili sosyal medyada paylaşılan tehdit içerikli mesajlarla ilgili resen soruşturma başlatılırken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu, Akın Gürlek ile ilgili, Twitter’daki bazı tehdit içerikli paylaşımlarının incelemeye alındığını duyurdu.

DUVARLARDA TEHDİT MESAJLARI

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede, ‘Cayan_burasi’ isimli hesap tarafından dün yapılan paylaşımlarda tehdit içerikli mesajların yer aldığı belirlendi. Bazı evlerin duvarlarında da başkan Gürlek hakkında tehdit ifadelerinin yazılı olduğu fotoğrafların bulunduğu tespit edildi.

 

Öte yandan paylaşımı yapan kişilerin silahlı terör örgütü DHKP-C ile bağlantılıları araştırılırken, başkan Gürlek’in de suç duyurusunda bulunduğu doğrulandı.

Kritik davaların hakimi Akın Gürlek'e ölüm tehditleri: Hesap soracağız

AKIN GÜRLEK KİMDİR?

14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne 5 Temmuz 2020’de başkan olarak atanan Akın Gürlek, daha önce İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı idi. Son dönemde Enis Berberoğlu hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan karar nedeniyle gündeme gelen Gürlek, CHP’li Enis Berberoğlu’nun siyaset yapma hakkının Anayasa’ya aykırı biçimde ortadan kaldırıldığı gerekçesiyle yeniden yargılama yapılması kararını uygulamadı. Oybirliğiyle alınan bu karara, hâkim Akın Gürlek başkan olarak imza attı.

Kritik davaların hakimi Akın Gürlek'e ölüm tehditleri: Hesap soracağız

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...