Tgrt Haber
25 Mart 2014 21:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Mehmet Şimşek'ten Mısır'daki idam cezalarına yorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesine ilişkin, "Darbeci bir rejimden ne beklersiniz, şaşırmadım. Kendilerine yakışanı yapıyorlar" dedi.

Mehmet Şimşek'ten Mısır'daki idam cezalarına yorum
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Batman Organize Sanayi Bölgesi,

Bakan Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki incelemeleri sırasında gazetecilerin Mısır'daki idam cezalarına ilişkin sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gereken açıklamayı dün yaptığını ifade ederek, "Dolayısıyla benim fazla ekleyecek bir hususum yok. Çok açık ve net olarak yani oradaki trajedi gösteriyor ki, darbeci bir rejimden ne beklersiniz, şaşırmadım. Kendilerine yakışanı yapıyorlar" ifadelerini kullandı. "Seçim sonrası bir ekonomik sıkıntı bekleniliyor mu?" sorusunu da Şimşek, küresel ve bölgesel sıkıntı ile gerginliklerin olabileceğini dile getirerek, "Ama Türkiye'nin temelleri sağlam, en önemli konu reform süreci ve istikrar" diye yanıtladı. "Eğer biz istikrarı koruyup, reformlarla yolumuza devam edersek, her türlü sıkıntının üstesinden geliriz. Bir cari açık problemimiz var ama bu sene cari açığın da önemli ölçüde daralacağı kanısındayım" diyen Şimşek, Türkiye'nin kamu mali dengelerinin ve bankaların sağlıklı olduğunu vurguladı. İstikrarın bozulmaması ve reform sürecinin güçlü bir şekilde devam ettirilmesi halinde Türkiye'nin her türlü küresel sıkıntıyı aşabileceği kanısında olduğunu dile getiren Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ama ters bir senaryo da düşünüldüğünde işin özü tekrar istikrar ve güvene geliyor. Tabi ki Türkiye'de istikrar, güven ortamı zedelenirse bunun da tabi ki ekonomiye, reform sürecine olumsuz yansımaları olur. Bu bölge için en önemli konu çözüm sürecinin devam etmesidir. Çünkü çözüm süreci ile vatandaşımız huzurun tadına vardı. Bir de bunun somut sonuçlarını görmeye başladı. Yatırımlar, istihdam, üretim çerçevesinde yani bunlar önemli konular. Ben şahsen iyimserim. O açıdan olumsuz bir sonuç beklemiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...