Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
18 saat 48 dakika önce

Squid Game'in yeni sezonuna hazırlanan Netflix'e Güney Kore'den soruşturma şoku

Yayınlandığı yıl dünyayı kasıp kavuran Kore dizisi Squid Game, 2. sezon ile geri dönmeye hazırlanırken Netflix, Güney Kore hükümeti tarafından inceleme altına aldındı. Kullanıcılarının abonelik iptalini zorlaştırmakla suçlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
19 saat 56 dakika önce

UNIROBOTICS İnsansız Deniz Araçlarını Son Teknoloji UKSS ile Donattı

CANiK’in de içinde bulunduğu SYS Grup Şirketlerinden UNIROBOTICS’in çalışması ile geliştirilen UKSS, DEARSAN tarafından dizayn ve inşa edilen SALVO Silahlı İnsansız Deniz Aracında (SİDA) başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında, Deniz Tipi TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS), SALVO SİDA’ya başarı ile entegre edildi.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 8 dakika önce

Uber'den taksi şoförlerine 'dev tazminat'

Avustralya'da küresel taksi uygulaması Uber, ülke piyasasına girmesinin ardından taksi ve özel araç şoförlerinin "ekonomik kayıplarını" karşılamak için yaklaşık 178 milyon dolar ödemeyi kabul etti.
Teknoloji - Teknoloji
20 saat 43 dakika önce

Snapdragon 8s Gen 3 tanıtıldı: 'Amiral gemisi katili' telefonlara güç verecek işlemci

Qualcomm, Snapdragon 8s Gen 3'ü piyasaya sürerek, daha uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlara, tabletlere ve cihazlara 8 Gen 3'ün özelliklerini getiriyor. İşte Snapdragon 8s Gen 3 özellikleri!
Teknoloji - Teknoloji
21 saat 43 dakika önce

Samsung Galaxy S25'ten yeni bilgi geldi: Ekran boyutunda 'iPhone 16' etkisi

Samsung'un Galaxy S25 serisi için çalışmalara başladığı ve iddialara göre yeni telefonun ekran boyutunun iPhone 16 Pro'nun etkisiyle daha büyük olacağı belirtiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 41 dakika önce

Yapay zeka iki ezeli rakibi bir araya getirdi: iPhone'da 'Gemini' olacak iddiası

Apple'ın Google ile yapay zeka konusunda işbirliği yaparak Gemini platformunu kullanmayı düşündüğü ve bu konuda iOS 18 işletim sisteminin tanıtımını yapacağı WWDC24 konferansında önemli bir duyuru gerçekleştireceği bildirildi.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 25 dakika önce

Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya geçici tedbir ve para cezası: 'Threads' başını yaktı

Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 49 dakika önce

Bilim insanlarından ucuz et bulamayana geleceğin proteini: Yapay etli pirinç

Güney Koreli araştırmacılar, pirinç tanelerinde sığır eti hücreleri yetiştirerek, çiftlik sığırlarının yerini alabilecek sürdürülebilir, uygun fiyatlı ve çevre dostu bir protein kaynağı elde etme yolunda önemli bir adım attıklarını açıkladı.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mart 2024 - 10:22

Elon Musk yapay zeka Grok'u ücretsiz yaptı, ama bir şartla!

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin rakibi olan Grok uygulaması açık kaynak kodlu hale getirildi. Ama yalnızca geliştiricilerin kullanımına açık.
Teknoloji - Teknoloji
18 Mart 2024 - 09:43

Apple'ın planları sızdırıldı: Gelecek iPhone'lar için bir iyi bir kötü haber

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı söylenen katlanabilir iPhone modeli ve ekran altı Face ID teknolojisi ile ilgili bir iyi bir de kötü haber ortaya çıktı.