Tgrt Haber
01 Mart 2022 19:31 - Güncelleme : 01 Mart 2022 23:41

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası’nda finalde!

Son dakika spor haberi: Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası yarı final ikinci maçında CSM Volei Alba Blaj'ı 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası’nda finalde!

CEV Kupası yarı final ikinci maçında Eczacıbaşı Dynavit, CSM Volei Alba Blaj'ı ağırladı. İlk maçta deplasmanda 3-0'lık skor ile galip gelen turuncu-beyazlılar, sahasında da rakibini 3-0’la geçerek finale kaldı.

FİNALDEKİ RAKİP ALLİANZ MTV STTUGART OLDU

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı'nın CEV Kupası finalinde Almanya ekibi Allianz MTV Stuttgart ile karşılaşacak.

Allianz MTV Stuttgart, yarı final ilk maçında 3-1 mağlup ettiği Mladost Zagreb (Hırvatistan) ile rövanşta karşı karşıya geldi.

Almanya temsilcisi, sahasında oynadığı karşılaşmayı 25-16, 25-13 ve 25-10'luk setlerle 3-0 kazanarak finale yükseldi.

Kadınlar voleybolunun kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda Eczacıbaşı Dynavit ile Allianz MTV Stuttgart, şampiyonluk mücadelesi verecek.

CEV Kupası finalinde ilk maç, 15 Mart Salı günü Eczacıbaşı Dynavit'in ev sahipliğinde oynanacak. Şampiyonun belli olacağı rövanş müsabakası ise 22 Mart'ta Almanya'da yapılacak.

FERHAT AKBAŞ: “GENÇ JENERASYONUN BAŞARIYLA GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

CEV Kupası yarı final ikinci maçında Eczacıbaşı Dynavit, 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında sahasında CSM Volei Alba Blaj'ı yine aynı skorla mağlup ederek finale yükseldi. Müsabaka sonrasında Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç bir jenerasyona da sahip olduklarını dile getiren Akbaş, “Sporda en önemli şey denge sağlamak. Tabii ki genç jenerasyon geliyor ama başarıyla gelmesi lazım. Biz de bunun için çok çaba sarf ediyoruz, oyuncularımız çok çaba sarf ediyor. Bu yoğun tempoda hem gelişim göstermek hem iyi top oynamak hem de kazanmak çok önemli bir detay. Biz de bunun için bütün çalışmamızı yoğun şekilde devam ettiriyoruz. Umarım kupalar da gelmeye başlayacak” diyerek sözlerini noktalandırdı.

"RALİPLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ"

İyi mücadele oynadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Akbaş, “Bu yoğun fikstürde böyle net galibiyet almak bizim için çok önemli. Son 1 haftada 3 maç yaptık, 2’si deplasmandı. Şimdi Avrupa finalindeyiz. Rakiplerle ilgili çalışmalara devam edeceğiz. Ligde de bütün kulvarlarda ilerliyoruz. İyi bir pozisyondayız. Umarım takım daha da iyi oynayarak bütün kupaları alabilir" ifadelerini kullandı.

SİMGE AKÖZ: "TEK AMACIMIZ KUPAYI EVE GETİRMEK"

CEV Kupası yarı final ikinci maçında Eczacıbaşı Dynavit, 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında sahasında CSM Volei Alba Blaj'ı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Müsabaka sonrasında Eczacıbaşı'nın tecrübeli voleybolcusu Simge Aköz, basın mensuplarına konuştu.

Finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını belirten Simge, “2018’de aldığımız kupayı tekrar evimize getirmek için çok büyük bir adım attık bugün yarı finalde. Önümüzdeki günlerde final maçlarında da elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız. Tek amacımız kupayı eve getirmek” cümlelerine yer verdi.

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası’nda finalde!

“GURUR DUYUYORUM”

“Bugün takımımızın hem genç hem tecrübeli oyuncularının gücünü gördük” diye Simge Aköz, şöyle devam etti: “İki seti almamız yetiyordu aslında. Üçüncü sette genç arkadaşlarımızla çok güzel bir mücadele ortaya koyduk. Onlar da ellerinden gelen bütün özveriyi gösterdiler. Gurur duyuyorum herkesle. Güzel bir başarıya imza atıyoruz, çok güzel bir takım olduk.”

FARUK ECZACIBAŞI: "“TÜRKİYE'DE KADIN VOLEYBOLU YÜKSELİŞTE"

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası yarı final ikinci maçında, 3-0 kazandığı ilk müsabakanın rövanşında sahasında CSM Volei Alba Blaj'ı yine 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Karşılaşma sonrası Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin kadın voleybolunda çıkışta olduğunu belirten Faruk Eczacıbaşı, "Bunun devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu yapılaşmada Eczacıbaşı'nın çok rolü vardır, çorbada çok tuzumuz vardır. Biz Türkiye olarak bakıyoruz. Türkiye'nin daha yapacağı çok şey var ve zirvede kalması lazım" ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası’nda finalde!

“BU GÜNÜN GENÇLERİ YARIN OLGUN OYUNCULARI OLACAK”

Çok heyecanlı olduğunu aktararak sözlerine başlayan Eczacıbaşı, “Kupayı getirmeyi bekliyoruz. O zaman çok mutlu olacağız. Bu sene yeni bir takımla yola çıktık. Bundan sonra daha farklı bir yükseliş sergileyeceğimizi düşünüyorum. Yetişmeleri ve kendilerini göstermeleri açısından genç oyuncuların olmasını çok önemsiyorum. Bu günün gençleri yarının olgun oyuncuları olacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...