Tgrt Haber
31 Mart 2022 20:33 - Güncelleme : 31 Mart 2022 21:21

Vakıfbank finalin kapısını araladı

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı final turu ilk maçında VakıfBank, sahasında Fenerbahçe Opet'i 3-1 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

Vakıfbank finalin kapısını araladı

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta iki takım da farkın bir sayının üzerine çıkmasına izin vermedi. Cansu Özbey'in servislerinde Guimaraes ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, 19-14 öne geçti. Kalan bölümde avantajını koruyan VakıfBank, Guimaraes'in 6, Bartsch-Hackley'in 5 sayı ürettiği ilk seti 25-21 hanesine yazdırdı.

Sarı-siyahlılar, Cansu Özbey'in servislerinde ikinci sete 3-0'lık seriyle başladı ve rakibine 6-2 üstünlük sağladı. Vargas'ın etkili oyunuyla farkı bir sayıya (6-5) kadar indiren konuk takım, rakibinin file üstü savunmasını aşamayınca 12-6 geriye düşmekten kurtulamadı. Oyunu domine eden VakıfBank, seti 25-20 kazandı ve durumu 2-0 yaptı.

Temponun hiç düşmediği üçüncü sette ilk setteki gibi iki takım da farkı açmayı başaramadı. Son bölümde Haak'ın serviste fileye takılması ve Vargas'ın ace atmasıyla 23-21 öne geçen sarı-lacivertli takım, avantajını iyi kullanarak seti 25-22 aldı: 2-1.

Dördüncü sete çok iyi başlayan ev sahibi ekip, seyircisinin desteğini de arkasına alarak 9-3 öne geçti ve rakibini mola almak zorunda bıraktı. Etkili oyunuyla bu seti de 25-18 kazanan VakıfBank, salondan 3-1 galip ayrıldı.

Maçın en değerli oyuncusu (MVP) VakıfBanklı Guimaraes seçildi.

Karşılaşmanın rövanşı 6 Nisan Çarşamba günü, Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak. Eşleşmede rakibine üstünlük sağlayacak takım, yarı final turunu maç yapmadan geçen İtalyan ekibi Carraro Imoco Conegliano ile finalde karşılaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...