Tgrt Haber
17 Nisan 2022 18:24 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 18:31

VakıfBank, Kupa Volley'de 8. kez şampiyon!

AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley'in finalinde Fenerbahçe Opet'i 3-2 yenen VakıfBank, kupayı müzesine 8. kez götürdü.

VakıfBank, Kupa Volley'de 8. kez şampiyon!

Ankara'da düzenlenen Dörtlü Final'in şampiyonluk maçında Başkent Voleybol Salonu'nda VakıfBank ile Fenerbahçe Opet karşılaştı.

Tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Şampiyonu belirleyen ve oldukça heyecanlı geçen karar setini 17-15 kazanan VakıfBank, maçı 3-2 alarak kupanın sahibi oldu.

VakıfBank, bu kupayı 1994-1995, 1996-1997, 1997-1998, 2012-2013, 2013-2014, 2017-2018, 2020-2021'den sonra 2021-2022 sezonunda müzesine götürdü.

VAKIFBANK YİNE KAZANDI

VakıfBank, bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın yarı finalinde elediği rakibini, Kupa Volley'in finalinde de yenmeyi başardı.

Bu iki takım kısa süre önce CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelirken, ilk maçı VakıfBank 3-1 kazanmış, rövanşı Fenerbahçe 3-0 almasına rağmen altın seti kazanan sarı-siyahlılar finale adını yazdırmıştı.

Geçen yılın aralık ayında yine iki takım FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde karşılaşmış, maçı VakıfBank 3-0 kazanarak finale çıkmış ve sonrasında da şampiyon olmuştu.

VakıfBank, iki önemli organizasyonda geçit vermediği rakibini bu kez Kupa Voley'in finalinde yenerek üstünlüğünü sürdürdü.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde Fenerbahçe Opet'i mağlup ederek şampiyon olan VakıfBank için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında "Fenerbahçe Opet ile VakıfBank arasında TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan Voleybol AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde rakibini 3-2 mağlup ederek şampiyon olan VakıfBank’ı tebrik ediyorum. Fenerbahçe Opet'i de mücadelesinden dolayı kutluyor, her iki kulübümüze başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

VAKIFBANK KUPASINI ALDI

VakıfBank'ın 3-2 kazandığı maçın ardından TVF Voleybol Salonu'nda düzenlenen törene iki takımın sporcuları da el ele tutuşarak çıktı.

Bu kulvarda tarihinin 8. ve üst üste 2. şampiyonluğunu elde eden sarı-siyahlı ekipte kaptan Ayşe Melis Gürkaynak'a kupayı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kupayla salonda büyük sevinç yaşayan sarı-siyahlı voleybolcular, törenin ardından seyircilerle fotoğraf çektirdi.

Organizasyonu ikinci tamamlayan Fenerbahçe Opet sporcularına madalyalarını TVF asbaşkanları Selahattin Sülaymanoğlu ve Ahmet Göksu takdim etti.

Karşılaşmanın en iyi oyuncusu Isabelle Haak seçildi. Haak'a ödülünü Akif Üstündağ verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...