Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2021 11:44

1 kuruşluk kredi borcu başına bela oldu

Osmaniye’de 21 yıl önce çektiği krediyi ödeyip bitirdiğini zanneden vatandaş, 1 kuruş bakiyesi kalan adama banka tarafından ihtarname çekildi. İcraya verileceği söylenen adamdan, avukat parası ile birlikte bin lira 1 kuruş talep edildi.

1 kuruşluk kredi borcu başına bela oldu
Osmaniye,Kredi,,borç,

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde meydana gelen olayda Mukadder Hatunoğlu adlı vatandaş, Ziraat Bankası şubesinden tarım ve hayvancılık kredisi çekti. Kredi borcunu taksitler ödeyen Hatunoğlu borcunun tamamını ödeyerek kredisini kapattı. 21 yıl sonra Mukadder Hatunoğlu, Ziraat Bankası'nın hukuk biriminden aranarak 2000 yılında çektiği krediden dolayı hesabın kapanmadığını, 0,1 kuruş borcu kaldığını ve bu borcun tahsil edilmesi gerektiği söylendi. Durumu ilk olarak dolandırıcılık zanneden Hatunoğlu, banka şubesine giderek durumu sordu. Banka şubesindeki görevli konuyu doğrulayarak Hatunoğlu’na 1 kuruş borcu olduğunu bu borcun hukuk bürosuna sevk edildiğini, borcunu kapatabileceğini ancak öncelikle avukat parası 1000 TL ödemesi gerektiğini söyledi. 

“1 KURUŞU ÖDEMEK İSTEDİM KABUL ETMEDİLER”

Bu durum karşısında neye uğradığını şaşırdığını belirten Mehmet Hatunoğlu, “2000 yılında kredi kullanmıştım. Kredimi de ödedim kapattım. 1 kuruş borcun kaldı dediler. Tamam 1 kuruş borcumu ödeyeyim o zaman dedim ama öncelikle avukat parası 1000 TL ödemen lazım dediler. Benden 21 yıl boyunca bana bir şey istemedi. 1 kuruş borcun var demedi. Şimdi avukat parası ile birlikte bin lira 1 kuruş talep ediyorlar mağdurum çözüm bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...