Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 10:58 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 11:06

Eğitim aşkı dinmiyor: Öğretmenlikten sosyolojiye, hukuktan astronomiye… 10 yılda 7 üniversite bitirdi, şimdi 8’i okuyor

Batman’da bir ilkokulda görevli müdür yardımcısı Mehmet Şükrü Gündüz, eğitim hayatını sonlandırmak istemeyince ikinci üniversite okumaya karar verdi. Ardından sayıyı artıran Gündüz, 10 yılda 7 üniversiteden başarıyla mezun olarak 8.’ye başladı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Eğitim aşkı dinmiyor: Öğretmenlikten sosyolojiye, hukuktan astronomiye… 10 yılda 7 üniversite bitirdi, şimdi 8’i okuyor
öğretmen,üniversite,eğitim,batman

Batman TPAO 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda görevli 30 yaşındaki müdür yardımcısı Mehmet Şükrü Gündüz’ün eğitim aşkı dinmiyor. 10 yılda 7 üniversite bitirerek 8’nci üniversiteyi okuyan Gündüz, öğretmenlikten hukuka, siyaset biliminden sosyolojiye 7 üniversite bitirerek herkese örnek oluyor.

YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

Eğitime büyük bir sevgi duyduğunu dile getiren Gündüz, “Bu süreçte birçok üniversite öğrencilerine veya mezun olan arkadaşlarda 2’nci bir üniversite okumalarını mutlaka tavsiye ediyorum. Yeni bir bakış açısı kazanacaklar. Kendilerini geliştirmeleri adına hayata bakış açıları değiştirmesi adına kesinlikle okumayı tavsiye ediyorum. Hayat boyu yaptığı şeylerden zevk almayı bilen insanlar mutlu olan insanlardır. Ben de bu süreçte çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Eğitim aşkı dinmiyor: Öğretmenlikten sosyolojiye, hukuktan astronomiye… 10 yılda 7 üniversite bitirdi, şimdi 8’i okuyor

SON HEDEFİ ASTRONOMİ UZAY BİLİMLERİ

2012 yılından itibaren Sınıf Öğretmenliği, Marmara Hukuk Fakültesi, Uluslararası ilişkiler bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi Yüksek lisans, Sosyoloji bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümünde tezli yüksek lisans, bölümlerini bitiren 30 yaşındaki eğitimci Mehmet Şükrü Gündüz, son olarak Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimler bölümünü tamamlamayı hedefliyor.

Eğitim aşkı dinmiyor: Öğretmenlikten sosyolojiye, hukuktan astronomiye… 10 yılda 7 üniversite bitirdi, şimdi 8’i okuyor

1 ÖNLİSANS, 4 LİSANS, 2 YÜKSEK LİSANS

10 yılda 7 üniversite bitiren Gündüz “2012 yılında sınıf öğretmenliğinden mezun oldum. Mezun olur olmaz Şırnak’ın İdil ilçesine öğretmen olarak atandım. Aynı yıl içerisinde Marmara Hukuk Fakültesini kazandım. 2015 yılında Marmara Hukuk Fakültesinde mezun oldum. Üniversiteyi bitirir bitirmez aynı zamanda uluslararası ilişkiler bölümünü de bitirdim. Anadolu Üniversitesinde açık öğretim fakültesinden mezun oldum. Sonrasında Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi üzerine yüksek lisans yaptım. Yüksek lisans bitirir bitirmez sosyoloji bölümünü de okuyup bitirdim.

“2022 yılında sosyoloji bölümünden mezun oldum. Aynı yıl içerisinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümünde tezli yüksek lisansımı da tamamladım. Şu an Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimler bölümünde 4’ncü sınıf öğrencisiyim. 7 üniversite bitirdim, 8’nci üniversiteyi okuyorum. Bir ön lisans, 4 tane lisans, 2 bölümde yüksek lisans bitirdim. Şu an ki hedefim Kamu Hukuk alanında doktora yapmak. Aynı zamanda 2010 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapmaktayım. Belli yılarda müdür ve müdür yardımcılığında bulundum. Şu an Batman'da müdür yardımcılığı görevi yapmaktayım” dedi.

Eğitim aşkı dinmiyor: Öğretmenlikten sosyolojiye, hukuktan astronomiye… 10 yılda 7 üniversite bitirdi, şimdi 8’i okuyor

“SEBEBİ EĞİTİMİN BİR SÜREÇ OLMADIĞNI VURGULAMAK”

Gençlere önerilerde bulunan ve eğitime olan sevgisini dile getiren Gündüz, “Aynı anda bu kadar bölüm bitirme sebebim eğitimin bir süreç olmadığını vurgulamak. Yaşam boyu eğitimin önemine inanan biri oldum. Hayatta en çok başarılı olan insanların çoğu hayat boyu öğrenmeyi başaran insanlardır. Bende bu yolda kendime bu hedefi seçtim. Aynı zamanda bazı arkadaşlar öğretmenlik, hukuk, sosyoloji, siyaset bilimi, kamu yönetim, uluslararası ilişkisi bölümünü soruyorlar arkadaşlar ne alaka diyorlar. Bence bunların hepsi multi disiplin olarak iç içe geçmiş alanlar. Bir eğitimci, bir toplum bilinci, bir hukukçu olarak hayata bakış açım olayları değerlendirişim meselelere yaklaşım çok farklı bakış açılarla kazandırdığına inanıyorum. Bu süreçte birçok üniversite öğrencilerine veya mezun olan arkadaşlarda 2’nci bir üniversiteyi mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. Yeni bir bakış açısı kazandıracaklar, kendileri geliştirmeleri adına, hayata bakış açıları değiştirmesi adına kesinlikle tavsiye ediyorum. Hayat boyu yaptığı şeylerden zevk almayı bilen insanlar mutlu olan insanlardır. Bende bu süreçte çok mutlu oldum. Birçok arkadaşı da bu yolda tavsiyelerde bulundum ve yönlendirdim. Eğitim tutkumu da onlara da kazandırmaya çalıştım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...