Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 14:58

15 Temmuz programı olacak mı? 15 Temmuz Demokrasi nöbeti tutulacak mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü için geri sayım başladı. 15 Temmuz günü için düzenlenecek olan programı merak eden vatandaşlar ‘’15 Temmuz programı belli oldu mu? 15 Temmuz demokrasi nöbeti olacak mı? 15 Temmuz programında ne yapılacak?’’ sorularının cevabını arıyor.

15 Temmuz programı olacak mı? 15 Temmuz Demokrasi nöbeti tutulacak mı?
15 Temmuz,15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü

Her yıl olduğu bu sene de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü özel bir programla birlikte kutlanacak. Programda şehitler anılacak, gaziler hatırlanacak. 15 Temmuz programı ülkenin dört bir yanında düzenlenecek. 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişimini cesurca bertaraf eden Türk halkı ülkenin dört bir yanında çeşitli programlarla o geceyi anacak.

15 TEMMUZ PROGRAMI BELLİ OLDU MU?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken 15 Temmuz için düzenlenecek özel programları merak etmeye başladı. Türkiye'de hep hatırlanacak tarihlerden biri olan 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından demokrasiye karşı darbe girişiminde bulunuldu. 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bulunan ve kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak tanımlayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafından darbe yapılmaya çalışıldı. Darbe girişimine karşı Türk Halkı, demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara döküldü. 15 Temmuz darbe girişimi, Türk halkının cumhuriyet ve demokrasinin yanında yer alması ve gösterdiği cesur direniş sonucu başarısızlıkla sonuçlandı. Darbe girişimi yaklaşık 21 saat sonucunda bastırıldı. Peki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için nasıl bir program düzenlenecek? 

TBMM'nin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılacağı bildirildi. Gençler, FETÖ mensubu bir grup askerin demokrasiyi yıkmaya çalıştığı hain geceyi anmak için 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın bulunduğu alanda demokrasi nöbeti tutacak.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, saat 12.00'de Meclis yerleşkesi içindeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde anma töreni ile başlayacağı öğrenildi. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı Şentop katılımcılara konuşma yapacak. 15 Temmuz program kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi, Meclis bahçesinde bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak, Kur'an-ı Kerim okunacak. Ardından toplu şekilde dua edilmesi planlanıyor.

15 Temmuz programı olacak mı? 15 Temmuz Demokrasi nöbeti tutulacak mı?

15 TEMMUZ SERGİSİ

Şeref Holünde saat 14.00 civarında"5. Yılında Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi" gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ardından 15 Temmuz programı kapsamında film gösterimi yapılacak. 15 Temmuz gecesi TBMM'de görev yapan basın mensuplarına günün anısına hediye dağıtılacak.

Meclis'teki Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saat 15.00'te Tören Salonu'nda "5. Yılında 15 Temmuz" paneli ile yapılacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ NÖBETİ YAPILACAK MI?

15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde Gençlik ve Spor Bakanlığınca saat 22.30'da 15 Temmuz demokrasi nöbeti programı düzenleyecek. Gençler, burada gece boyunca demokrasi nöbeti tutacak. Ardından Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edildiği saat 02.16'da kırmızı ve beyaz renkli balonlar uçurulması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...