Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2022 18:23

19 yıldır aranan cinayet şüphelisi yüzündeki ben sayesinde yakalandı

Siirt'te 19 yıl önce 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili aranan şüpheli yüzündeki ben sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Firari zanlı, 'taammüden birden fazla kişiyi öldürmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

19 yıldır aranan cinayet şüphelisi yüzündeki ben sayesinde yakalandı
siirt,firari,cinayet,ben

Siirt’te 19 yıldır aranan katil zanlısı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada; şüphelinin kılık değiştirme ihtimaline karşı 20 yıl önceki fotoğrafından yüzünde belirgin olan özelliklerinin tespit edildiği ve şahsın yüzündeki ben cilt lekesinden tespit edildiği belirtildi.

20 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFI İNCELENDİ

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pervari ilçesine bağlı Taşdibek köyünde 2003'te İkram ve Musa Alaşkan'ın pusu kurularak öldürülmesi olayının zanlısı İsmail Fırat'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Jandarma Suç Araştırma Timi, olaydan sonra kaçarak izini kaybettirdiği ve sahte kimlikle hayatını devam ettiren zanlının İstanbul Ataşehir'de yaşadığının belirlemesi üzerine harekete geçti.

Fırat'ın kılık değiştirme ihtimaline karşı 20 yıl önceki fotoğrafından yüzünde belirgin olan özellikleri tespit eden ekipler, zanlıyı yüzündeki ben sayesinde tespit etti.

19 yıldır aranan cinayet şüphelisi yüzündeki ben sayesinde yakalandı

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

JASAT, Anadolu Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden Ataşehir'deki bir adrese düzenledikleri operasyonla zanlıyı sahte kimlikle yakaladı.

Olayla ilgili Anadolu Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek, alınan talimatlar doğrultusunda yakalanan firari zanlı, 'taammüden birden fazla kişiyi öldürmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

19 yıldır aranan cinayet şüphelisi yüzündeki ben sayesinde yakalandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...