Tgrt Haber
25 Şubat 2021 17:26

20 yılda bin kez Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık neticesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 85 yaşındaki Ali Çangır’ın, 20 yılda bin kere Kur’an-ı Kerim’i hatmettiği ortaya çıktı. Ayrıca Çangır, 5 yıl önce kendisi tarafından hazırlanan mezar tahtaları ile defnedildi.

20 yılda bin kez Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş
Kur’an-ı Kerim,,hatim

Akyazı ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Ali Çangır, yaklaşık 1 ay önce bağırsaklarında yaşadığı rahatsızlık neticesinde ameliyat oldu. Rahatsızlık sebebi ile sağlığına kavuşamayan Çangır, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Çangır’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim içerisinden çıkan notu gören oğlu Metin Çangır şaşkınlığını gizleyemedi.

20 yılda bin kez Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş

Babasının 20 yıldır okumuş olduğu hatim sayısının bin olduğunu söyleyen Metin Çangır, “Babam vefat ettikten sonra Kur’an-ı Kerim’i okumak için açtım. O esnada içerisinde yazılan notu buldum. Hatim sayılarını 20 yıl boyunca tek tek yazdığını görünce şaşırdım. Demek ki her gün 5 vakit namazın ardından 5 cüz okuyarak 20 yılda 1000 hatim yapmış. Ayrıca babam 5 yıl önce mezar tahtalarını kendisi yaparak bir kenara ayırmıştı. Babamı kendi yaptığı mezar tahtaları ile defnettik. Allah mekanını cennet eylesin” diye belirtti.

20 yılda bin kez Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş

Hayatını kaybeden Ali Çangır, dün Akyazı’da bulunan evinin önünde kılınan cenaze namazı sonrasında Akyazı Aile Kabristanlığına defnedildi.

Ali Çangır:

20 yılda bin kez Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...