Tgrt Haber
03 Ekim 2021 00:34

22 Suriyeli ülkelerine dönmek için yola çıktı

Ülkelerinde çıkan iç savaştan sonra Türkiye’ye sığınan ve Esenyurt’ta yaşayan 22 Suriyeli vatandaş ülkelerine kesin dönüş yapmak için yola çıktı. Pandemi öncesi Esenyurt'ta yaşayan 7 bini aşkın Suriyeli ülkesine dönmüştü.

22 Suriyeli ülkelerine dönmek için yola çıktı
Esenyurt,,Suriyeli,,Suriye,,mülteci,,göçmen,

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan ve Suriye’ye dönmek isteyen ancak maddi nedenlerden dolayı dönemeyen Suriyelilerine destek olarak 7 bini aşkın Suriyelinin ülkesine dönüşünü sağlamıştı. Bu seferde 5 aile toplamda 22 kişi gönderildi.

Esenyurt’un eski Belediye binasının yanında toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişilik grup Suriye’ye kesin dönüş yapmak üzere yola çıktı. Dönüş için yola çıkan Suriyeliler, Öncelikle Hatay, Şanlıurfa ve Kilis’te bulunan sınır kapılarına Esenyurt Belediyesinin konvoyu ile gidiyor. Oradan da Türk yetkililer tarafından memleketlerine ulaştırılıyorlar.

7 BİN 500’Ü AŞKIN SURİYELİNİN DÖNÜŞÜNÜ SAĞLADIK

Konuyla ilgili konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Aileler inşallah güvenli bir şekilde kendi ülkelerine gidecekler. Ortam biraz daha yumuşayınca biz onlarla tekrardan iletişime geçerek misafirperverliğimizin ölçüsünü alacağız, daha sonra iki ülke arasında belki onların köprü olmasını sağlayacağız. Bu güne kadar toplam 7 bin 500’ü aşkın Suriyeli vatandaşın dönüşünü Esenyurt Belediyesi'nin bütçesi ile organizasyonlarla sağlamış olduk” şeklinde açıklamalarda bulundu.

22 Suriyeli ülkelerine dönmek için yola çıktı

10 YILDIR MEMLEKETİME HİÇ GİTMEDİM

2011'de savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli bir kişi, “2011’de savaştan kaçarak İstanbul’a geldim, şimdi Suriye’ye döneceğim annem, ablam bütün ailem orada, burada güzel bir hayat yaşadım ama ailemi de çok özledim. 10 yıldır buradayım memleketime hiç gitmedim. Esenyurt Belediyesi bize yardım ediyor bizi sınıra kadar götürecek” diyerek sevincini dile getirdi.

22 Suriyeli ülkelerine dönmek için yola çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...