Tgrt Haber
18 Ekim 2021 10:41

Gerçek Tarzan'a İSKİ engeli! 22 yıldır yaşadığı ormandan çıkarmak istiyorlar

Sultangazi'de 22 yıldır ormanda, hayvanlarıyla birlikte yaban hayatı süren Ercan B., İBB'ye bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 2 yıldır kendisini yaşadığı ormandan çıkarmak istediğini belirterek mağdur olduğunu söyledi. Yaşadığı yerde kimseye zararının olmadığını, hatta 100'den fazla insanı boğulmaktan kurtardığını belirten Ercan B., yetkililerden yardım istedi.

Gerçek Tarzan'a İSKİ engeli! 22 yıldır yaşadığı ormandan çıkarmak istiyorlar
orman,,sultangazi,,iski,

İstanbul Sultangazi'de 22 yıldır hayvanlarıyla birlikte ormanlık alanla yaşayan ve tüm gelir kaynağını onlardan elde eden Ercan B. isimli vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin değişmesiyle birlikte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) kendisine bölgeden ayrılması için baskı yaptığını öne sürdü. 

İçme suyu kaynaklarından olan Alibey Barajı üzerinde bulunan ormanlık arazide, kendi kurduğu baraka evde kalan Ercan B., 22 yıldır hayvanlarıyla birlikte yaşayarak geçimini bu şekilde sağlıyor. Kedi, köpek, tavuk ve keçi gibi çeşitli hayvanları ile birlikte yaşayan Ercan B., giderlerini balıkçılık yaparak ve tavukların yumurtalarını satarak karşılıyor. Başka bir geliri ve yaşayacak yeri olmadığını belirten Ercan B., İSKİ'nin 2 yıldır kendisini çıkarmak için baskı yaptığını söyledi.

"BURADA KALABİLME KARŞILIĞINDA ANLAŞMA YAPTIM"

Ercan B., konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Büyükşehir Belediyesi önceki yönetimde iken yetkililer buraya geldiler, bana bölgenin tanıtımını yapmak için fotoğraf çekimi yapacaklarını söylediler ve bu fotoğraflarda benim de olmamı istediler. Ben de kendileri ile istediğim kadar burada kalabilme karşılığında anlaşma yaptım. O günden beri mutlu bir şekilde yaşıyorum."

"100'DEN FAZLA İNSANI KURTARDIM"

"Ancak İBB yönetimi değişince 2 yıldır sürekli olarak gelip bana baskı yapıyorlar ve beni buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Benim başka yerde ne evim ne de geçimimi sağlayacak param var. Nereye gideyim, çekilen fotoğraflarım ise şuan okul kitaplarında, İETT otobüslerinde ve İstanbul'un tanıtım dergilerinde yer alıyor. Üstelik benim burada kimseye zararım da yok. 100' den fazla insanı da gölde boğulmaktan kurtardım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...