Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2021 13:51

260 derece sıcakta oruç mesaisi

Ramazan ayının en zor mesaileri fırıncılarda diyebiliriz. Fırıncılar 240 ile 260 derece sıcağa rağmen oruç mesailerine devam ediyorlar. Ramazan pidelerini yetiştirmek için ise yoğun mesai harcıyorlar.

260 derece sıcakta oruç mesaisi
oruç mesaisi,RAMAZAN,

Ramazan ayında büyük çaba sarf eden fırıncılar 240 ile 260 derece sıcakta iftar sofralarına pide ulaştırmak için yoğun mesai harcıyor. Korkuteli'nde çalışan fırıncılar yoğun sıcağa rağmen işlerini ara vermeden devam ettiriyor. Özellikle iftar saatine yakın taleplerin fazla olması nedeniyle sıcaklığın daha arttığını belirten ustalar, havaların serin olmasının onlar için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Yaklaşık sıcaklığın 260 derece olduğu fırında oruç tutarak çalışan Mehmet Batu, öğleden sonra başlayıp iftara kadar çalıştıklarını belirtti.

Ramazan'da sıcak ortamda çalışmanın zor olduğunada değinen Batu, "Ramazan’da sıcak ortamda çalışmak zor, burada akşama kadar pideleri pişiriyorum. Sıcak biraz zorlasa da, mecburen çalışıyoruz” dedi.

Sıcaklığın Ramazan ayında çok hissedildiğini belirten Fırıncı Ömer Topal, “Ramazan ayını en zor şartlarda geçiren mesleklerden biriside fırıncılık mesleğidir. Fırın ustaları, iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek yetiştirmeye çalışıyor. Çok şükür orucumuzu da tutuyoruz. Ramazanın havası bereketlidir. İftar saatlerinde yoğunluk oluyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...