Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2019 14:12

28 yıldır kullanılmayan cami için tedirgin bekleyiş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı kırsal Karadere Mahallesi’nde 28 yıldır kullanım dışı olan caminin duvarları kendiliğinden yıkılmaya başladı.

28 yıldır kullanılmayan cami için tedirgin bekleyiş
cami,,meydan,

Burhaniye ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Karadere Mahallesi’nde, 28 yıldır kullanılmayan eski caminin duvarları yıkılmaya başladı. Mahalle halkı, can güvenlikleri için eski caminin ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkılmasını istediklerini söyledi.

"İNSANLARIN ÜZERİNE YIKILACAK DİYE KORKUYORUZ"

Bölge halkı, can güvenliği için caminin ekipler tarafından yıkılmasını istiyor. 1991 yılında yeni cami yapıldığını söyleyen Muharrem Çakır (80), "1954 yılında inşa edilen cami, yenisi yapılması nedeniyle kullanım dışı kaldı ve yıprandı. Yıkmak için girişimlerde bulunduk ancak müsaade edilmedi. Caminin duvarları yıkılmaya başladı. İnsanların üzerine yıkılacak diye korkuyoruz. 28 yıldır kullanılmayan bina perişan halde. Yıkılarak yerine meydan yapılmasını istiyoruz. Bunu yetkililerden bekliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...