Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ağustos 2019 10:27

33 yıllık eşine böbreğini vermek için 20 yıl bekledi

20 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören Uğur Bayık'ın böbrekleri tamamen iflas edince 33 yıllık eşinin böbreğiyle hayata yeniden tutundu.

33 yıllık eşine böbreğini vermek için 20 yıl bekledi
böbrek,,diyaliz,,böbrek nakli,

Manisa’da, ev hanımı Hafize Bayık 20 yıldır IgA nefropatisi (IgAN) rahatsızlığına bağlı böbrek yetmezliği tedavisi gören ve geçtiğimiz ay böbrekleri tamamen iflas eden eşi Uğur Bayık’a, böbreğini vererek hayata yeniden tutunmasını sağladı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 3 çocuk sahibi Uğur ve Hafize Bayık çifti bundan 33 yıl önce evlendi. Emekli asker Uğur Bayık, tedavi için gittiği GATA’da, IgA nefropatisi (IgAN) rahatsızlığına bağlı böbrek yetmezliği hastalığının olduğunu öğrendi.

20 yıl boyunca doktor kontrolünde ilaçlarını kullanıp hayatını sürdürmeye çalışan Uğur Bayık’ın böbrekleri geçen ay iflas etti. Eşinin hastalığını öğrendiği ilk günden bu yana eşine her zaman destek olan Hafize Bayık, eşinin diyalize girmemesi ve nakil için vakit kaybetmemesi için bir böbreğini eşine bağışlama kararı aldı.

Ege Üniversitesi Hastanesinde gerçekleşen ameliyatın ardından Hafize Bayık eşi Uğur Bayık’a böbreğini verdi. 

Üç çocuğunun babası 33 yıllık eşi için, "Allah korusun bir daha bir şey olduğunda öbür böbreğini de ver dese hiç düşünmeden veririm" diyen Bayık, hastalığı öğrendikleri zaman eşine verdiği sözü tutmanın da mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...