Tgrt Haber
27 Haziran 2022 11:40 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 11:48

Zehirle 12 yaşında tanıştı! 35 yıl sonra hayatı değişti

Mardin'de 12 yaşında sigara içmeye başlayan 47 yaşındaki İdris Demir, doktorun ayağının kesileceğini söylemesiyle 35 yıl sonra sigarayı bıraktı. Sağlığının bozulması ve çocuklarının etkilenmemesi için bu kararı aldığını ifade eden Demir, "Sigaranın esiri olmuştum. Herkes kokudan nefret ediyordu. Çocuklarım, torunlarım yanıma yaklaşmıyordu. Uykularım kaçardı" diye konuştu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı
sigara,Mardin,Kızıltepe
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan ve 12 yaşında sigaraya başlayan 47 yaşındaki İdris Demir, ayağındaki ağrıların artması sebebiyle doktora gidince hayatının şokunu yaşadı.

Doktor, beş çocuk babası Demir'e sigarayı bırakamdığı takdirde ayaklarının kesilebileceği uyarısında bulundu. Bunun üzerine 35 yıldır bağımlısı olduğu sigarayı bırakma kararı alan Demir, tam bir yıldır dumansız bir dünyaya merhaba dediğini ifade etti.

"SABAHLARI AÇ KARNA HEMEN SİGARA İÇERDİM"

Bu kararında sağlığının kötüye gitmesi ve çocuklarının sigara kokusundan yanına yaklaşmamasının da etkisi olduğunu belirten Demir, "Sigaraya 12 yaşında ortaokulda başladım. Sigarayı gizli gizli içiyorduk. 35 yıldır sigara içiyorum. Adeta sigaranın esiri olmuştum. Günde 3 paket sigarayı bitirebiliyordum. Bu sigara 35 yıl boyunca beni kendine esir etti. Evime giderken kimse odama giremiyordu. Sigarayı üst üste içiyordum. Herkes kokudan nefret ediyordu. Çocuklarım, torunlarım yanıma yaklaşmıyordu. Torunlarım bana ’git bu sigarayı bırak’ diyordu. Evde yattığımda nefessiz kalıyordum. Nefes alamıyordum, boğazımdan sesler geliyordu. Uykularım kaçardı. Sabahları aç karna uyanır uyanmaz hemen sigara içerdim" dedi.

Zehirle 12 yaşında tanıştı! 35 yıl sonra hayatı değişti

ÇOCUKLARI DA MUTLU OLDU

İdris Demir’in oğlu Malik Demir ise, babasının sigarayı bırakması durumuna sevindiğini, artık babasına sarılabildiğini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...