Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2019 16:12

37 yıl sonra gelen mutluluk

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Telabyad’a bağlı Mişerfe köyünde yaşayan Hüseyin Esmaile, yıllardır istediği ancak bir türlü eline geçmeyen tekerlekli sandalyeye Türkiye sayesinde kavuştu.

37 yıl sonra gelen mutluluk
Barış Pınarı Harekatı,,tekerlekli sandalye

Tekerlekli sandalye isteğini sahada bulunan Türk askeri birliklerine bildiren Hüseyin Esmaile’nin talebine, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) aracılığıyla Türk Kızılayı cevap verdi.

37 yıl sonra gelen mutluluk

Çeşitli insani yardım malzemelerini dağıtmak üzere Telabyad’da bulunan Kızılay görevlileri, yanlarında getirdikleri tekerlekli sandalyeyi sahibine teslim etmek üzere Mişerfe köyüne gitti.

37 yıl sonra gelen mutluluk

Doğuştan iki bacağı sakat olan ve yürüyemeyen 37 yaşındaki Hüseyin Esmaile’yi sırtına alarak evden çıkaran Kızılay görevlisi, engelli adamı tekerlekli sandalyeye oturttu.

37 yıl sonra gelen mutluluk

Yıllardır hasretini çektiği ve büyük ihtiyaç duyduğu tekerlekli sandalyesine kavuşan Esmaile, “Türk askerine, Türk kardeşlerime ve Kızılay’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...