Tgrt Haber
05 Şubat 2022 12:09 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 13:15

Isparta'da 30 saatlik elektrik kesintisi: Valilikten açıklama yapıldı

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 3 Şubat'tan itibaren kesilen elektrikler bugün yeniden geldi.

Isparta'da 30 saatlik elektrik kesintisi: Valilikten açıklama yapıldı

Isparta’da dünden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Perşembe gününü sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız olarak 9 saat süren kar yağışı Isparta'da hayatı felç etti. İlçe ve köy yollarının nedeniyle birçok yol kapanırken elektrik kesintileri yaşandı. Kesintisinin üzerinden 30 saat geçmesinin ardından elektrikler kademeli olarak bölgelere verilmeye başladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilik'ten yapılan açıklamada çalışmaların ardından ilerleyen saatlerde tekrar elektrik verileceği duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde Perşembe günü sabahı başlayıp kesintisiz 9 saat süren yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan il, ilçe ve köy yollarının tamamı ulaşıma açılmış olup, anlık müdahaleyi gerektiren durumlarda ise Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmalarla ulaşım aralıksız sağlanmaktadır.İl ve ilçe merkezlerinde bulunan ana arterler ve caddelerde ulaşım sağlanmış olup, bazı sokaklar ve ara bağlantı yollarında ise başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının aralıksız çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Isparta'da 30 saatlik elektrik kesintisi: Valilikten açıklama yapıldı

"KÖYLERE ELEKTRİK VERİLMESİ 1 HAFTAYI BULUR"

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi “kent merkezinde yüzde 50 oranında kesinti yaşandığını” ifadelerini kullanırken EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tad ise köylerdeki elektrik hatlarının onarımında büyük sıkıntılar yaşandığını bazı hatlara yürüyerek dahi ulaşılamadığını belirterek "Burada tek beklentimiz hava koşullarının müsaade etmesidir” dedi.

BAKAN DÖNMEZ ISPARTA'YA GİDİYOR

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de incelemelerde bulunmak için Isparta'ya gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...