Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2021 11:02

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dedi

Afyonkarahisar'da 5 öğrencinin hayatını kaybettiği okul servisi kazasında yeni detaylar ortaya çıktı. Kazadan yaralı kurtulan 6 öğrencide kalıcı sağlık sorunları olduğu öğrenilirken çocuklar o anları anlattı.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dedi
afyonkarahisar,,servis,,öğrenci servisi,,servis kazası,

Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi Çatağıl köyünde meydana gelen servis kazasında 5 öğrenci hayatını kaybetmiş, 6 öğrenci ise ağır yaralanmıştı. Tedavileri tamamlanan çocukların çoğunda kalıcı hasarlar kalırken bazılarının yatağa bağımlı, bazılarının ise zaman zaman hafıza kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Kaza anlarını anlatan öğrenciler, ölen 2 çocuğun şoföre 'Yavaş git Adalet amca' dediğini, servis şoförünün ise 'Pazara yetişeceğim' cevabını verdiğini söyledi.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dediSürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak savrulan servis aracı yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarparak durabildi.

"KOLTUKLARIN HİÇBİRİNDE EMNİYET KEMERİ YOKTU"

Kazada ağır yaralanan ve halen daha yatağa mahkûm olarak yaşayan Hakan Tek, “Servis çok hızlı gidiyordu, 'Yavaş git' dedik, 'Pazara yetişeceğim' dedi. Sonra kaza yaptık. Arabanın hâkimiyetini kaybetti. Sonrasını hatırlamıyorum. Koltukların hiçbirinde emniyet kemeri yoktu. Kaza sonrası arkadaşlarımı kaybedince çok kötü hissettim. Hepsini kaybettik, üzüldüm. Önce ailem bir şey demedi, ben ısrar ettim, sonra söylediler” diye konuştu.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dediKazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı.

Başından aldığı darbe ile uzun süre tedavi gören ve halen zaman zaman dikişleri patlayan Damla Duran ise “Hızlı gidiyordu, direksiyon biranda döndü, şoför gözünü yumdu, ağaca çarptık” dedi.

"BENİM İŞİM VAR, SUSUN, OTURUN"

Kaza sonrası uzun süren tedavi süreci sonrası hastaneden taburcu olan Yağmur Duran, şoförün çık hızlı gittiğini belirterek, “Çok hızlı gidiyordu şoför Rahmetli Nisa ve Demet ‘yavaş git Adalet amca’ diyordu. O da ‘hayır benim işim var, susun oturun falan’ diyordu” dedi.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dediKazayı, araçtan kendi imkanları ile çıkmayı başaran bir öğrencinin yaklaşık 800 metre ilerdeki köye giderek vatandaşlara haber verdiği ortaya çıktı.

"ADALET İSTİYORUZ"

Kaza sonrası hafızalarını kaybeden ve yatağa mahkûm olarak yaşayan Rana Nur Eser ve Musa Eser’in annesi Cennet Ezer, iki çocuğunun durumunu gözyaşları içerisinde anlatarak, “Çocukların durumunu görüyorsunuz. Akılları gidip gidip geliyor. Adalet istiyoruz, adalet yerini bulsun” diye konuştu.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dediKazanın ardından minibüs şoförü Adalettin T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"PSİKOLOJİSİ BOZUK, KORKUYLA UYANIYOR"

Kazada yaralanan oğlu Hakan Tek’i kucağında taşıyan Fadime Tek, “Çocuğumun her tarafı kırık, 5 sefer ameliyattan çıktı. Sol kolu tutmuyor. Çocuğumu kucağımla indirip, kaldırıyorum. Uyuduğu zaman sürekli kafasını sallaya sallaya uyanıyor, psikolojisi bozuk. Korkuyla uyanıyor” diye konuştu.

Yaralı çocuğu için adalet isteyen Alirıza Duran, “Adaletin yerini bulmasını istiyorum, adalet istiyorum” dedi.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dediKaza yapan araçta çocukların oturduğu arka koltuklarda hiçbirinde emniyet kemerlerinin olmadığı ortaya çıkarken, aracın sadece şoför koltuğu ve ön koltuklarında kemerlerin olduğu görüldü.

NE OLMUŞTU?

Olay, İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde 11 Ekim tarihinde meydana geldi. Bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt Köyü Ortaokula götüren Adalettin T. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakalı Ford Transit marka minibüs, Çatağıl köyü çıkışında sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

5 çocuğun öldüğü servis kazasından yeni detaylar: Yavaş git dedik, pazara yetişeceğim dedi

Savrulan araç yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarparak durabildi. Kazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı. Korkunç kazada İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) hayatını kaybederken, Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yağmur Duran (11) ise yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...