Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2021 20:08

5 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde serinlemek için deniz, göl ve göletlerin yolunu vatandaşlar nedeniyle çok sayıda boğulma vakası gerçekleşiyor. Bugün 5 ayrı ilde yaşanan boğulma vakalarında 6 ölüm kayıtlara geçti.

5 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti
boğulma

Türkiye'de yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanıyor. Serinlemek için tehlike bölgelerden denize, göl ve göletlere girenler, yüzme bilmeyenler boğulma olayların gerçekleşmesine neden oluyor. Bugün Adana, Konya, Siirt, Burdur ve Kocaeli'de 6 kişi boğularak hayatını kaybetti.

ADANA

Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan Harbiş Plajı'nda denizde bir süre yüzdükten sonra dalgaların sürüklediği 5 kişiyi görenler, durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

Boğulma tehlikesi geçiren 5 kişi çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. M.B. (41) kaldırıldığı Karataş Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KONYA

Konya'nın Beyşehir ilçesinde arkadaşlarıyla piknik yapmak için Yenidoğan Göleti'nin kenarına gelen Ecir Mehmet Zahit Düzyol (25), burada serinlemek için gölette girdi.

Düzyol, biraz açıldıktan sonra herkesin gözü önünde çırpınarak gözden kayboldu.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine, Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra, Konya'dan Polis Su Altı Arama Kurtarma ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait dalgıçlar sevk edildi.

Gölet yüzeyinde jandarma ekipleri zodyak botla arama yaparken, dalgıçlar da su altında çalışma gerçekleştirdi.

Ekiplerin 1,5 saatlik çalışmasının ardından Düzyol'un cansız bedenine ulaşıldı.

Göletten çıkarılan gencin cesedi, otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

5 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti

SİİRT

Siirt'te merkeze bağlı Meydandere köyünde yaşayan Hüseyin Baykara (15), dün serinlemek için köy yakınındaki çaya girdi. Bir müddet sonra akıntıya kapılan Baykara gözden kayboldu.

Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Siirt İl Jandarma Komutanlığı, UMKE, AFAD, sağlık ve il dışından gönderilen dalgıç ekipleri bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

Ekiplerin çabaları sonucu Baykara'nın cansız bedeni suya girdiği bölgenin ilerisinde su altında bulundu. Dalgıç ekiplerince sudan çıkarılan Baykara'nın cenazesi ambulansla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

5 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti

BURDUR

Merkeze bağlı Çatağıl köyünden halk plajına gelen Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'ne serinlemek için giren 19 yaşındaki Mehmet Kolukısa, kıyıdan uzaklaştı.

Bir süre sonra Kolukısa'nın yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar cankurtarana haber verdi.

Cankurtaran ve göldeki vatandaşlar tarafından sahile çıkarılan Kolukısa'ya suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı.

Kolukısa'yı hayata döndürmek için yapılan kalp masajı oradaki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Yeşilova Devlet Hastanesine kaldırılan genç, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan Salda Gölü'nde temmuz ayının ilk haftası bir çocuk daha boğulmuştu.

5 ilde 6 kişi boğularak hayatını kaybetti

KOCAELİ

Saat 13.00 sıralarında Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Babalı Mahallesi Tuzağzı mevkiinde, Nihal G. (35) ile Kardelen G. (16) ve Atakan G. (13) isimli iki kardeş, yüzmek için girdikleri denizde kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri ve vatandaşlar tarafından yapılan müdahale ile denizdeki 3 kişi karaya çıkartıldı.

İKİ KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerden Kardelen G. ve Atakan G. isimli iki kardeşin hayatını kaybettiği belirlendi. Hayati tehlikesinin olduğu belirlenen Nihal G. ise Kandıra Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 PLAJDA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Öte yandan, Kandıra’nın Karadeniz kıyısında bulunan Cebeci, Kumcağız, Sarısu ve Bağırganlı plajlarında denize girmek 1 günlüğüne yasaklandı.

Konu ile ilgili Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan yaptığı yazılı açıklamada, “Kıymetli vatandaşlarımız olumsuz hava/deniz şartları sebebiyle bugün içinde Kandıra ilçemizde bulunan Cebeci, Kumcağız, Sarısu ve Bağırganlı plajlarımızda oluşan tehlike nedeni ile denize girmek yasaklanmıştır. Lütfen kurallara riayet edelim. Hem kendi hem de ailemizin canını tehlikeye atmayalım” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...