Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2022 14:57

5 yaşındaki oğlunu öldüren eski süper lig futbolcusunun cezası belli oldu

Bursa’da 5 yaşındaki oğlu Kasım Tokaş’ı tedavi gördüğü hastanede boğarak öldüren Süper Lig eski futbolcusu Cevher Toktaş karar duruşmasına çıktı. Mahkemede daha önce verdiği ifadeleri reddeden sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

5 yaşındaki oğlunu öldüren eski süper lig futbolcusunun cezası belli oldu
Bursa,Kasım Tokaş,Cevher Toktaş

Süper Lig’de 2008-2009 sezonda Hacettepe Spor Kulubü’nde forma giyen Cevher Toktaş geçtiğimiz yıllarda oğlu Kasım’ı öksürük ve yüksek şikayeti ile hastaneye götürdü. Hastanede koronavirüs şüphesi ile yatırılan Kasım’ın babası Cevher Toktaş, doktorlara refakatçi olarak yanında kaldığı oğlu Kasım'ın fenalaştığını bildirdi.

OĞLUNU ÖLDÜRDÜĞÜ İTİRAF ETTİ

Yoğun bakım servisine alınan 5 yaşındaki Kasım yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çocuğun ölüm raporunda ise ‘nefes yetersizliği’ bilgisi paylaşıldı. Olaydan 12 gün sonra baba Cevher Toktaş polis ekiplerine giderek oğlunu kendisinin öldürdüğünü söyledi. Kan donduran cinayette baba Cevher Toktaş, bir anlık sinir krizi geçirdiğini ve oğlunu sevmediğini yastıkla boğduğunu anlattı. Cinayet itirafının ardından baba sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

5 yaşındaki oğlunu öldüren eski süper lig futbolcusunun cezası belli oldu

ÖNCEKİ İFADELERİNİ REDDETTİ

Bursa’da görülen duruşmada sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilirken karar duruşmada katil baba Cevher Toktaş, önceden vermiş olduğu ifadeleri reddetti. Toktaş, hasta olan çocuğunu doktora götürmediği için kendisini cezalandırmak istediğini söylerken, “"22 gün boyunca hastaydı, öksürdü, doktora götürmedim. Hastalanmasının sebebi de bendim, sürekli pencereleri açıyordum. Özel hastaneye götürebilirdim, cimrilik yaptım, götürmedim. Kendimi affedemediğim için yaptım. Olayın buralara geleceğini düşünemedim. Çocuğumu ben öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

VİCDAN AZABI İÇİN BEDEL ÖDEMEK İSTEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Cevher Toktaş kendisinin yıllarca futbol oynadığını hatırlatarak oğluna yönelik söz konusu eylemi gerçekleştirmesi için 'cinnet' gibi herhangi bir durumun oluşması gerektiğini savundu. Toktaş, olay günü belli aralıklarla telefon görüşmeleri yaptığını ve hemşireleri aradığını söyledi. Bu arama kayıtlarına bakıldığında eylemi gerçekleştirecek vaktinin olmadığının anlaşılacağını belirten Toktaş, rahatsızlanan oğlunu bir süre hastaneye götürmediği için, yaşadığı vicdan azabı karşısında bedel ödemek istediğini iddia etti. Bu yüzden emniyete gidip ifade verdiğini ileri süren sanık, ifadesinin polisler tarafından şekillendirildiğini öne sürdü. Kendisinin de tutuklanmak istediği için, aksi beyanda bulunmadığını söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

5 yaşındaki oğlunu öldüren eski süper lig futbolcusunun cezası belli oldu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...