Tgrt Haber
03 Aralık 2021 18:13

6 kişinin öldüğü arazi davası: 9 sanığa 6'şar kez müebbet hapis cezası

Kars’ta 6 kişinin öldüğü 10 kişinin yaraladığı arazi davası, güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta görülüyordu. Dava bugün ki son duruşması ile karara bağlandı. Yargılama sonunda 9 sanığa 6’şar kez müebbet hapis cezası verildi.

6 kişinin öldüğü arazi davası: 9 sanığa 6'şar kez müebbet hapis cezası
Kars,,Sarıkamış,,Sivas,,arazi,

Kars’ta 6 kişinin öldüğü 10 kişinin yaraladığı arazi davasında 9 sanığa 6’şar kez müebbet hapis cezası verildi. 

TARAFLAR ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Çamyazı köyünde, 2019 yılı Mayıs ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle Korkmaz ve Göçmen aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 6 kişi ölmüş 10 kişi yaralanmıştı. Güvenlik gerekçesi ile Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava bugün ki son duruşması ile karara bağlandı.

Mahkeme 15 sanıktan; Aptulbaki Kormaz, Resul Korkmaz, Habip Korkmaz, İsmail Korkmaz Ahmet Korkmaz, Nuriye Korkmaz, Erdinç Korkmaz, Mustafa Korkmaz ve Savcı Korkmaz 6 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Davanın diğer sanıkları ise beraat etti.

6 kişinin öldüğü arazi davası: 9 sanığa 6'şar kez müebbet hapis cezası

Duruşma sınasında ve duruşma sonrası taraflar arasında gerginlik yaşandı. Polis taraflara müdahale ederek tartışmanın büyümesini önledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...