Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2021 09:04

6 kişiye aynı anda çapraz böbrek nakli

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde kendi canlı verici adayı ile kan ya da diğer tıbbi uyumsuzluğu olan ancak başka hastaya organ verebilecek durumda olan vericilerin, değişim yoluyla yapılan 6 çapraz donörlü böbrek nakilleri hastaları sağlığına kavuşturdu.

6 kişiye aynı anda çapraz böbrek nakli
böbrek nakli,,akdeniz üniversditesi,,tıp,

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen çapraz donörlü böbrek nakli ile 6 hasta sağlığına kavuştu. Kendi canlı verici adayı ile kan ya da diğer tıbbi uyumsuzluğu olan ancak başka hastaya organ verebilecek durumda olan vericilerin, değişim yoluyla yapılan 6 çapraz donörlü böbrek nakilleri hastaları sağlığına kavuşturdu.

 

Isparta’dan gelen Fatma Keskin’e, Konya’dan Emine Akarsu’nun böbreği; Keskin’in kardeşi Şerife Gümüşay’ın böbreği ise Akarsu’nun eşi Ümit Akarsu’ya nakledildi.

Antalya’dan Emine Pişgen, Hatice Özaktan’ın böbreğiyle İsmail Özaktan ise Pişgen’in eşi Murat Pişgen’in böbreğiyle hayata tutundu.

Kahramanmaraşlı hasta Salih Tüten’e Afyonkarahisar’dan Sevim Ayvalı’nın, kardeşi Abbas Tüten’in böbreği de Ayvalı’nın eşi Osman Ayvalı’ya nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Hedefimiz hem hasta hayatına hem de bilime daha fazla katkıda bulunmak” diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...