Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 08:09

6 köpeği acımasızca zehirlediler

Hayvanları koruma kanununun Meclis'e sunulmasının üzerinden henüz 1 gün geçti. Başkent'ten yine yürek burkan haber geldi. Ankara'da zehirlenen 6 köpekten 2 tanesi öldü.

6 köpeği acımasızca zehirlediler
ankara,hayvan hakları kanunu,meclis,TBMM,hayvan,köpek

Hayvanlara işkence bir türlü bitmek bilmiyor. Ankara’da Çankaya ilçesinde zehirlenen 6 köpekten 2'si telef oldu.

iİdiaya göre İncek Mahallesi’nde vatandaşlar zehirlenmiş halde 6 köpek buldu. Bitkin haldeki köpeklere ilk müdahaleyi hayvan severler gerçekleştirdi. Ardından hızlı bir şekilde veterinere götürülen 6 köpekten 2'si telef oldu. Diğer köpeklerin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Polis her yerde köpekleri zehirleyen kişi ya da kişileri arıyor.

Öte yandan kısa süre sonra hayvanlara acımadan bu tarz işkenceler yapanlara ise sonu hapiste biten ağır cezalar verilecek.

HAYVANLARA İŞKENCEYE HAPİS CEZASI GELİYOR

AK Parti’nin hazırladığı hayvanları koruma kanunu teklifi Meclis’e sunuldu. Temmuz ayı içinde yasalaşması beklenen teklife göre, hayvanlara yapılan kötü muamele, eziyet, cana yapılmış sayılacak.

Hayvanları öldürenlere 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek eziyet edenler ise 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Yani hayvanları zehirleyenler ve ölümüne sebep olanlar da tutuklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...