Tgrt Haber
07 Mart 2019 16:22

7 kez anne olmayı denedi: Sorun bağırsaklarında çıktı

2 yıl boyunca 6 aşılama ve 1 tüp bebek tedavisi başarısız olan Özlem Sucu, sorunun bağırsaklarında olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Operasyonla bağırsakları tüplerden ayrılan genç kadın, 3 aylık bir tedavinin ardından şimdi anne olmak için gün sayıyor.

7 kez anne olmayı denedi: Sorun bağırsaklarında çıktı
istanbul,,özlem sucu,,hayrettin sucu,,tüp bebek,,tüp bebek tedavisi,,sağlık,

İstanbul'da yaşayan Özlem (34) ve Hayrettin Sucu (37) çifti ilk çocuklarını bundan tam 10 yıl önce doğal yollarla kucaklarına aldı. Genç çift, 2 yıl önce ikinci çocuklarını dünyaya getirmeye karar verdi. Genç kadın doğal yollarla hamile kalamayınca Sucu çifti, tedavi yollarını araştırmaya başladı. Onlarca hastane gezen genç kadına 6 aşılama bir de tüp bebek tedavisi uygulandı. Sucu çifti, 2 yıl süren tedavilerden olumlu bir sonuç alamadı.

Bağırsakları ve tüpleri birbirine yapışmış

Son olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Murat Bozkurt'a başvuran genç kadının ultrason muayenesinde alışılmışın dışında bir durumla karşılaşıldı. Muayenede döllenmiş yumurtayı, yumurtalıklardan rahme taşıma görevi gören tüplere bağırsakların yapıştığı tespit edildi. Ayrıca rahminin T şeklinde olmasından dolayı dar olduğu farkettik. Laparoskopik cerrahi (kapalı ameliyat yöntemi)ile genç kadının bağırsakları tüplerden ayrıldı. Rahim genişletildi. Gördüğü tedaviden 3 ay sonra, genç anne adayıdoğal yollarla hamile kalarak 2 yıl süren hasretini sona erdirdi.

Karın ve baş ağrısı belirtileri vardı

Şimdi 4 aylık hamile olan ve bir erkek bebek dünyaya getirmeye hazırlanan Özlem Sucu, tedavi öncesi sürekli karın ve baş ağrısı şikayetlerinin olduğunu belirtti. Anne olamamasının önündeki engelin bağırsaklardan kaynaklandığını duyunca çok şaşırdığını ifade eden genç kadın, 3 aylık bir tedavinin ardından tekrar bebek sevinci yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...