Tgrt Haber
20 Mart 2019 09:50

8 ilçeyi birbirine bağlayacak: Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunun durakları

İstanbul'da inşası devam eden ve test sürüşlerine başlayan Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı yılın son çeyreğinde faaliyete geçiyor.

8 ilçeyi birbirine bağlayacak:  Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunun durakları
metro,,alibeyköy,,eminönü,

İstanbul’un ikinci, Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu olan Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı’nın test sürüşleri başladı.

İstanbulluların hizmetine yılın son çeyreğinde sunulması beklenen 18 kilometre uzunluğundaki Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu toplam 15 duraktan oluşuyor.

Metro hattı ile birlikte Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçeleri arasında bağlantı sağlanmış olacak.

İBB Başkanı Uysal, hattın tek yönlü olarak saatte 70 bin olmak üzere günlük bir milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.

Mahmutbey - Göztepe - 100. Yıl - Tekstilkent - Karadeniz Mahallesi Yenimahalle - Kazım Karabekir - Akşamsettin - Veysel Karani - Yeşilpınar Alibeyköy - Nurtepe - Kağıthane - Çağlayan - Mediciyeköy

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...