Tgrt Haber
14 Ekim 2021 12:35

89 yaşındaki kadın 2 doz aşıyla koronayı yendi

Elazığ'da koronavirüse yakalanan 89 yaşındaki Firdevs Parlak, yaptırdığı 2 doz aşı sayesinde hastalığı hafif olarak atlattı. "Aşı yaptırmasaydım belki şimdi dünyada olmayacaktım" diyen yaşlı kadın, vatandaşlara aşı olmaları çağrısını yaptı.

89 yaşındaki kadın 2 doz aşıyla koronayı yendi
elazığ,,korona,,hasta,,yaşlı kadın,

89 yaşında koronaya yakalanan kadın, çift doz aşı sayesinde hastalığı hafif şekilde atlattı.

ÖKSÜRÜKLE BAŞLADI, BAŞ AĞRISIYLA DEVAM ETTİ

Elazığ'da yaşayan 89 yaşındaki Firdevs Parlak (89), şiddetli öksürük ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Burada bir süre tedavi gören Parlak, yaptırdığı 2 doz Kovid-19 aşısı sayesinde hastalığı hafif atlattı. Hastalığının öküsürükle başladığını evde geçirdiği 3-4 günlük süreçten sonra durumunun ağırlaştığını söyleyen yaşlı kadın, "Nefes zorluğundan ziyade baş ağrısı çok oldu. Çok şükür şimdi iyiyim. Aşı olmayan vatandaşlarımız aşılarını olsunlar. Bu elden gelen bir şey değil Allah’tan gelen bir hastalıktır. Doktorlarımız benimle çok ilgilendi, herkesten Allah razı olsun. İlk başlarda sıkı bir öksürük oldu, 2-3 gece öksürükten yatamadım. Oğlana söyledim, kendilerinin de öyle olduğunu söyledi. Baş dönmesi de olunca yıkıldım" diye konuştu.

Vatandaşlara aşı olma çağrısı yapan Firdevs nine, "Ben aşı oldum diye bu şekilde hafif atlattım Allah'a çok şükür. Herkes aşısını olsun. Aşının ne zararı var? Baş dönmem olmasaydı korona olduğumu bilmeyecektik. Aşılarımı olmasaydım şimdi belki de bu dünyada olmayacaktım. Aşı olmayanlara her gün kızıyorum. Neden olmuyorlar, ne zorluğu var ki olmuyorlar? Ben iki doz aşı oldum, aşı olduğumu dahi hissetmedim. Aşı olmayanlar hiç beklemesinler hemen aşı olsunlar. Aşı olsunlar ki millet de rahat etsin” ifadelerini kullandı.

89 yaşındaki kadın 2 doz aşıyla koronayı yendi

"ERKEN TEDAVİ HAYAT KURTARIYOR"

Hastasının erken başvurusu nedeniyle tedavi konusunda problem yaşamadıklarını belirten Elazığ Mediline Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Mustafa Cihangiroğlu, "Tedavisini başarıyla tamamladık. Burada verdiğimiz ilaçların yanında teyzenin de olabildiğince soğukkanlı ve panik olmaması önemliydi. Hastaların tedbirli olmasının yanında tedavi takip açısından sağlık kuruluşlarına zamanında başvurmaları çok önemlidir. Özellikle yaşlı hastalarımız çok çekinerek geliyorlar. Bu tür hastaların tedavilerinin erken zamanda yapılması hayat kurtarıcı olacaktır. Bu konuda rica ediyoruz, lütfen sağlık kuruluşlarına başvurmakta çekinmesinler" şeklinde konuştu.

Hastalara aşı konusunda da uyarıda bulunan Cihangiroğlu, "Aşı yüzde yüz koruyucu olmamakla birlikte, bu tür hastaların daha hafif geçirmesinde en büyük etkendir. Biz yine tedbiri hiçbir zaman elden bırakmayacağız. Aşı olduk diye her şey serbest anlamına gelmemelidir. Her şeyden önemlisi de virüse yakalandıktan sonra panik olmamak ve gereken neyse onun yapılması hususunda sağlık kuruluşlarına başvurmaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...