Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2021 14:52

900 bin dolarlık Bitcoin vurgunu

İzmir'de 3 şahıs, piyasa değeri yaklaşık 900 bin dolar olan kripto para dolandırıcılığı gerçekleştirdi. Polis ekiplerinin aylar süren teknik ve fiziki takibi sonucu, yakalanan 3 zanlıdan 1'i tutuklandı.

900 bin dolarlık Bitcoin vurgunu
İzmir,,Bitcoin,,Thodex,,kripto para

İ.K. isimli bir kişinin, Türkiye'de faaliyet gösteren bir kripto para firmasında bulunan 15 Bitcoin'in çalındığını bildirerek şikayetçi olması üzerine, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

REKLAM HİZMETİ ALMIŞLAR

Gerçekleştirilen soruşturmada, şüphelilerin oltalama yöntemi ile gerçek kripto para firmasının internet sitesine çok yakın URL adresleri ile sahte site oluşturdukları, satın aldıkları reklam hizmeti ile oluşturdukları sahte siteyi internet arama motorunda üst sıralara çıkarıp, sahte site ile müşterilerin kullanıcı bilgilerini elde ettikleri tespit edildi.

TEKNİK DESTEK YALANI

Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, şüphelilerin ele geçirdikleri kişisel bilgilerle müşterileri telefonla arayarak, kripto para firmasından teknik destek amacıyla ulaştıkları, elde edilen bilgiler doğrultusunda müşterilerin hesaplarını boşalttıkları belirlendi.

Öte yandan şüphelilerin, suçtan elde ettikleri kripto paraları izlerini kaybettirmek amacıyla çok sayıda cüzdan değiştirdikten sonra kendilerine ait kripto para hesapları ve banka hesaplarına aktardıkları da tespit edildi.

15 BİTCOİN'İN DEĞERİ 900 BİN DOLAR

Şüphelilerin, mağdur İ.K.'den elde ettikleri 15 Bitcoin'in geçen ekim ayında 900 bin dolar değeri olduğu belirlenirken, aynı şüphelilerin en az 14 kişinin kripto paralarını çaldıkları tespit edildi. Polis ekiplerinin yaklaşık 7,5 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu kimlikleri belirlenen şüpheliler N.A., D.A. ve G.A. yakalanarak gözaltına alındı.

İfadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden N.A. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...