Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2022 13:52 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 14:00

Adana’da kadın cinayeti: Ölmeden önce teyzesinden yardım istedi

Adana’da boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen kadının öldürülmeden önce teyzesinden yardım istediği ortaya çıktı. Genç kadının uzun yıllardır şiddet gördüğü ve eski eşinin uyuşturucu bağımlısı olduğu yakınları tarafından dile getirdi.

Cinayeti işleyen cani eski koca daha sonra kendi boğazını keserek intihar girişiminde bulundu.
Cinayeti işleyen cani eski koca daha sonra kendi boğazını keserek intihar girişiminde bulundu.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde meydana gelen olayda 33 yaşındaki Şükriye Gür, şiddet gördüğü eşi Ümit S.’den ayrıldı. Ancak uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Ümit S., sabaha karşı eski eşinin evine gelerek konuşmak istediğini söyledi. Genç kadın eski eşini eve alarak konuşmaya başladı.

TEYZESİNE MESAJ ATTI

Bu arada Şükriye Gür, teyzesi Nesibe Akboğa’ya “Ümit beni öldürecek. Polisi ara” diyerek mesaj attı. Ümit S., eşiyle tekrar barışmak istediğini söyledi ancak Şükriye Gür bu teklifi kabul etmeyince kavga çıktı. Ümit S., bıçakla eşinin boğazını keserek öldürdü.

Adana’da kadın cinayeti: Ölmeden önce teyzesinden yardım istedi

CİNAYETİ İŞLEDİ POLİSİ ARADI

Daha sonra da polisi arayarak, “Eşimi öldürdüm kendimi de öldüreceğim” dedi. Telefonu kapattıktan sonra, kendi boğazını da keserek intihar girişiminde bulundu. Polis ekipleri eve girdiklerinde yatak odasında kadının cansız bedeni ile karşılaştı. Yaralı Ümit S. ise ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

“ARABANIN ŞOFÖRÜNÜ BİLE KISKANMIŞTI”

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Şükriye Gür’ün kuzeni Ümit Akbuğa, kuzeninin uzun yıllardır şiddet gördüğünü söyledi. Akbuğa, “Kuzenimi öldüren adam, evlendiğinden beri kıskançtı. Gelin arabasının şoförünü bile kuzenimden kıskanmıştı. Kıskançlık yüzünden şiddet uyguluyordu. Kuzenimi banyoya kilitler üzerinde sigara söndürüp döverdi. Biz birkaç defa engelledik. Beni, kuzenlerini yanında kimi görse kıskanıyordu. Ayrıldıkları halde kuzenimi takip ediyordu. Beni şikayet edersen çocukları göstermem, seni öldürürüm diye de kuzenimi tehdit ediyordu” diye konuştu.

“EN AĞIR CEZA İLE YARGILANSIN”

Ümit S.’nin cinayeti planladığını da öne süren Akbuğa, “Kuzenim ve eşinin evleri vardı. O evlerini de satmışlar. Tapu sahibi kuzenim olduğu için de banka parayı onun hesabına aktarmış. Sonra eşi evin önünde kuzenimi bekleyip bıçak çekip o parayı da kuzenimden zorla almış. Bugün de cinayet için eve planlı gitmiş. Apartmanın girişindeki kamerayı yukarı kaldırmış. Yukarı çıkıp kuzenimi göğsünden, bacağından ve boğazından bıçaklayıp katletmiş. Biz ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını istiyoruz. Cezaevinden çıkmasın. En ağır ceza neyse onunla yargılansın. 3 tane çocuğu öksüz kaldı. Anneme de sabaha karşı mesaj atmış ‘Teyze Ümit beni öldürecek’ diye biz mesajı görmedik, yetişemedik” ifadelerini kullandı.

“BOĞAZINI KESİP ÖLDÜRDÜ”

Genç kadının diğer kuzeni Eren Zincirkıran kuzeninin 17 yaşında evlendiğini ve o günden sonra sürekli şiddet gördüğünü söyledi. Zincirkıran, “Eşi sürekli uyuşturucu madde kullanıyordu. Uyuşturucu yüzünden yeni ayrıldılar. Ben kuzenimle konuştum 2 hafta önce. ‘Gel bizimle kal’ dedim ama o da ‘yok’ dedi. İşe girmişti, kendi düzenini kuracaktı. Taşınacaktı buralardan gidecekti. Konuşmak maksadıyla gidip boğazını kesip öldürmüş” dedi.

Adana’da kadın cinayeti: Ölmeden önce teyzesinden yardım istedi

Adana’da kadın cinayeti: Ölmeden önce teyzesinden yardım istedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...