Tgrt Haber
02 Kasım 2021 14:15

Polisten kaçan göçmenler uçağın önüne atladı! Çok sayıda gözaltı var

Adana'da polis ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan bir tır dolusu kaçak göçmenin yaptığı pes dedirtti. Polisin elinden kaçan bir grup mülteci, Adana Havalimanı'na girerek aprona doğru koşmaya başladı. O esnada iniş yapan özel uçağın önüne atlayan mülteciler, güvenliği tehlikeye attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Polisten kaçan göçmenler uçağın önüne atladı! Çok sayıda gözaltı var
adana,havalimanı,uçak,düzensiz göçmen,mülteci

Adana'da polis operasyonuyla yakalanan bir tır dolusu kaçak göçmen, karakola götürülmek isterken herkesin hayatını tehlikeye atacak bir girişimde bulundu. Polisin elinden kurtulan bir grup, kaçmak isterken tel örgülerden atlayarak Adana Havalimanı'na girdi. İniş yapan özel bir uçağın önüne atlayan grupta bulunan herkes gözaltına alındı.

KARAKOLA GÖTÜRÜLÜRKEN KAÇTILAR

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin bugün gerçekleştirdiği operasyonda bir tır dolusu kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, Şakirpaşa Polis Karakolu istikametine götürüldüğü sırada polisin elinden kaçan 10-15 mülteci, Uçak Mahallesi'nde tel örgüleri atlayıp Adana Havalimanı'na girerek aprona doğru koşmaya başladı.

UÇAK SEFERLERİ AKSADI

Bu sırada iniş yapan özel bir uçağa doğru koşan grup, güvenlik güçlerinin geldiğini görünce ters istikamette kaçmaya başladı. Havalimanına girerek güvenliği tehlikeye atan kaçak göçmenler, gözaltına alındı.

Polisten kaçan göçmenler uçağın önüne atladı! Çok sayıda gözaltı var
Polis tarafından yakalanan düzensiz göçmenler gözaltına alındı.

Yaşanan olay sebebiyle havalimanında uçak seferlerine geçici olarak aksadı.

Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü, alana girenlerin uyruklarının araştırıldığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamaya göre, havalimanı civarında durumundan şüphelenilen bir tırı durduran polis ekipleri, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen yabancı uyruklu 72 kişiyle karşılaştı. Tırda uyuşturucu araması da yapmak için yabancı uyruklular araçtan indirildi. Bu sırada, yabancı uyruklulardan 5'i Adana Havalimanı'nın duvarından atlayıp koşarak piste ilerledi. Ana pistteki trafiği tehlikeye sokan 5 kişi, ekiplerin müdahalesiyle yakalandı.

Havalimanındaki trafik de yeniden normale döndü.

Kaçak göçmenlerden 67'sinin sınır dışı edileceği, piste giren 5 kişi hakkında da adli işlem başlatılacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...