Tgrt Haber
11 Ekim 2021 10:54

Adana'daki orman yangınının şüphelisini çakmak ele verdi! 'Çevre temiz olsun diye yaktım'

Adana'da orman yaktığı iddia edilen iki kardeşten bir tanesi, elindeki çakmakla oynarken vatandaş tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Etrafın pis göründüğünü ve bu sebeple kuru otları yaktığını söyleyen zanlı "Ağaçlara sıçrayacağını düşünmedim, çok pişmanım" dedi.

Adana'daki orman yangınının şüphelisini çakmak ele verdi! 'Çevre temiz olsun diye yaktım'
adana,,orman yangını,,kardeş,,çakmak,

Adana’da orman yangını çıkardıkları öne sürülen iki kardeşten bir tanesi, elinde çakmakla vatandaş tarafından, diğeri ise kovalamaca sonucu polis ekiplerince yakalandı. Kardeşlerden biri hurdacılık yapmak için oraya gittiğini ve bölge pis olduğu için 'temizlemek' amacıyla kuru otları yaktığını ancak alevlerin bir süre sonra ağaçlara ulaştığını söylerken ifadeleri alınan kardeşler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Merkez Çukurova ilçesi, Adnan Menderes Bulvarında meydana gelen olayda, iddiaya göre, bulvardan geçen motosikletli bir kişi, çevredeki esnaftan Atilla Demir’e orman yakıldığını söyledi. Demir etrafa baktı ancak kimseyi görmedi. Daha sonra otomobil ile geçen bir kişi de Demir’e orman yakıldığını söyleyince etrafına detaylıca bakan Demir karşı tarafta bir kişinin elinde çakmakla ormanlık alanı yaktığını gördü.

Demir, durumu derhal polis ve itfaiye ekiplerine haber verirken kendisi de yangın tüpünü alıp olay yerine koştu. Demir, yangını çıkartan kişiyi de yakalarken bir taraftan da vatandaşlar yangını söndürmek için uğraştı.

"ÇEVRE TEMİZ OLSUN DİYE OTLARI YAKTIM"

Bu arada, olay yerine gelen polis ekipleri kaçan ikinci zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangını büyümeden kontrol altına alıp söndürdü. Kaçan diğer zanlı da polis tarafında yakalandı. Zanlıların Serdal ve Cumali isimli iki kardeş olduğu öğrenildi. Daha sonra polis merkezine götürülen ve yangın çıkarmadıklarını öne süren zanlılardan Serdal D.‘nin ifadesinde, şu ifadelere yer verdi:

"Biz hurdacılık yaparak geçiciniyoruz. Olay günü de göl kenarına hurda toplamaya gittik. Ağabeyim Cumali molozların olduğu yere indi. Ben de sigara içtiğim için yanımda çakmak bulundururum ancak o an sigaram yoktu. Ağabeyimi beklerken çevre temiz olsun diye çakmak ile otları yakmaya başladım."

Adana'daki orman yangınının şüphelisini çakmak ele verdi! 'Çevre temiz olsun diye yaktım'

"ORMANA SIÇRAYACAĞINI DÜŞÜNMEDİM"

"Yaktığım yer ağaçlara 5 metre uzaklıktaydı. Ancak bir süre sonra yangın büyüdü ağaçlara sıçradı söndürmeye çalıştım ama söndüremedim. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi. Ağabeyim Cumali’nin otluk alanı yaktığımdan haberi yok. Ben otluk alanı yakınca ormana sıçrayacağını düşünmedim çok pişmanım"

Cumali D. ise moloz yığınlarının olduğu yere gittiğini, bir süre polislerin gelip kendisini yakaladığını ve yangınla hiç alakasının olmadığını söyledi.

Adana'daki orman yangınının şüphelisini çakmak ele verdi! 'Çevre temiz olsun diye yaktım'

KARDEŞLER SERBEST BIRAKILDI

Esnaf Atilla Demir ise yangın çıktığını görünce hemen olay yerine gidip Serdal D.’yi yakaladıklarını polis ve itfaiye ekiplerine haber verdiklerini belirterek, “Ben baktığımda Serdal D. otluk alanı elindeki çakmakla yakıyordu. Ancak diğer kardeşi hiç görmedim. Hemen müdahale ettik, daha fazla yanmasının önüne geçtik. Ormanın yandığını görünce çok üzüldüm bu yıl yeterince orman yandı zaten” dedi.

Serdal ve Cumali D. ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...