Tgrt Haber
29 Kasım 2021 06:41

‘Amerikalı aynasız’: Adana’dan ABD’ye uzanan FBI hikayesi

Adana'da doğup Amerika’ya göçmen olarak giden Erdal Kaya, hayalini gerçekleştirdi. ABD’de FBI ajanı olan Kaya, yaşadığı o zorlu süreci anlattı.

‘Amerikalı aynasız’: Adana’dan ABD’ye uzanan FBI hikayesi
ABD,FBI,polis,amerikalı aynasız,erdal kaya

Amerika'nın eski Türk FBI ajanı, başarıya giden yolculuğunu anlattı. 'Amerikalı Aynasız' videolarıyla 250 bin takipçisine tecrübelerini aktaran Kaya, “FBI beni aradı, 'bizimle çalışmak ister misin' dedi. Hiçbir zaman pes etme. Pes etmenin acısı sonsuza kadar seni takip edecektir" dedi.

Göçmen olarak henüz 20 yaşındayken ayak bastığı ABD’de polislik hayalini gerçekleştirmeye karar veren Adanalı Erdal Kaya, emekli polis olan babasının izinden gittiği yolda ABD’de Federal Bureau of Investigation (FBI) ajanlığına kadar yükseldi. Amerikan polis teşkilatında 6 yıl yerel polislik, 3 yıl polis eğitmenliği, 2 yıl eyalet polisliği yapan Kaya (38), girdiği FBI sınavlarını kazandı. Federal büroda 2 yıl görev yaptıktan sonra görevi bırakıp kendi özel güvenlik şirketini kuran Kaya, bugün yasalar, güvenlik ve ateşli silahlar konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor.

‘Amerikalı aynasız’: Adana’dan ABD’ye uzanan FBI hikayesi

Kaya, ABD’de açtığı ‘Amerikalı Aynasız’ isimli sosyal medya hesaplarında 250 bine yakın takipçisiyle tecrübelerini paylaşıyor. Adana’da doğup babasının mesleği sebebiyle 20 yaşına kadar Türkiye’nin farklı yerlerinde büyüyen Kaya, hayalindeki meslek için bir sabah göçmen olarak kendini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulduğunu söyledi.

‘Amerikalı aynasız’: Adana’dan ABD’ye uzanan FBI hikayesi

FBI’ya kadar uzanan polislik kariyeri için çok emek verdiğini belirten Kaya “Polis olduğum gün en gururlu günümdü. Türkiye’de yaşayan gençlere tavsiyem pes etmeyin, ne istediğinizi bilin ve adımlarınızı doğru atın” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...