Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 14:44

Afganistan’da Taliban'dan 2 yeni yasak

Taliban altında Afganistan’ın yönetimi nasıl olacak? Taliban sözcüsü Sözcüsü Zabihullah Mücahid ülkede artık müzik yasak ayrıca erkeksiz kadın 2 günden uzun yolculuk yapamayacak.

Afganistan’da Taliban'dan 2 yeni yasak
taliban,afganistan,yasak,müzik,seyahat,kadın

Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından dünya Afganistan’daki gelişmeleri merak ve endişe ile izliyor. Afganistan'ın yeni Enformasyon ve Kültür Bakanı olması beklenen Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, ABD'nin The New York Times gazetesine konuştu.

TALİBAN'DAN KADINLARA SOKAK YASAĞI

ABD basınına konuşan Sözcü Mücahid Taliban yönetiminde yeni hayatın nasıl olacağını anlattı. Evden çıkan kadına üç gün ve daha uzun seyahat edecekse bir erkeğin eşlik etmesi şartı getirildi. Kadınlara yönelik sınırlama bunla da sınırlı değil. Kadın okula ya da işe giderken başını örtmek zorunda.

TALİBAN MÜZİĞİ YASAKLADI

Mücahid, müzik yasağının kamusal alanda geri döneceğini teyit ederken her alanda uygulanacağını söyledi. İki gün önce Taliban'ın Afganistan Müzik Enstitüsü'ne saldırıp okuldaki tüm enstrümanları parçalayarak kapısına kilit vurmasının görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...