Tgrt Haber
26 May 2021 12:04

Afganistan'dan kaçtı, Türkiye’de öldürüldü

Ülkesinde koruma kararı aldırdığı eşinden korkup Afganistan’dan Türkiye’ye kaçan genç kadın yine de kurtulamadı. Türkiye'ye kaçak yollarla gelip eşini öldüren sanık "namusum gitti" diyerek kendini savundu.

Afganistan'dan kaçtı, Türkiye’de öldürüldü
türkiye,,cinayet,,kadın cinayeti,

Kaçak yollarla Türkiye’ye gelip şiddet nedeniyle kendisinden kaçan eşini bulup öldürdü.

TÜRKİYE’YE KAÇTI

Afganistan uyruklu Elham Atıfı 27 yaşındaydı. İki yıl evli kaldığı dini nikahlı eşi için devletten koruma talep etti. Aralarındaki anlaşmazlık bitmeyince 2017'de Türkiye’ye kaçtı.

DEMİRLE VURDU, KABLOYLA BOĞDU

Ama eşi Muhammedullah Raihan peşini bırakmadı. 1 yıl sonra kaçak yollarla o da Türkiye’ye geldi. Çift konuşmak için İstanbul Sultangazi’deki bir evde buluştu. Ama konuşma tartışmaya döndü. Raihan evde bulunan demirle Elham Atıfı’nın kafasına vurdu. Sonra da elektrik kablosuyla boğdu.

Cinayetin ardından Van’a kaçtı ama kısa sürede yakalandı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

ŞİDDETTEN KAÇAN EŞİNİ NAMUS İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Hakim karşısına çıkan sanık kendini namus üzerinden savundu. Burada bir erkek arkadaşının olduğunu söyleyen sanık. "sen benim namusumsun" dedim. Bana "burası Afganistan değil, namusun gitti ise bana ne" dedi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...