Tgrt Haber
11 Ekim 2021 10:36

Afyonkarahisar'da feci kaza! Öğrenci servisi devrildi: 5 ölü, 5 yaralı

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde, seyir halindeki öğrenci servisinin devrilmesi üzerine 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Afyonkarahisar'da feci kaza! Öğrenci servisi devrildi: 5 ölü, 5 yaralı
öğrenci servisi,okul servisi,afyonkarahisar,trafik kazası

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 5 öğrenci öldü,5 'i ise yaralandı. Minibüs şoförünün gözaltına alındığı olayda, ağaçlara çarparak parçalanan minibüsün görüntüsü ise kazanın dehşetini gözler önüne sererken, kazayı ölüm minibüsünden çıkan öğrencilerden birinin köye geri dönerek haber verdiği ortaya çıktı.

İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde meydana gelen kazada, edinilen bilgilere göre, örencileri bölgedeki köylerden Alanyurt Köyü Ortaokula getiren 53 yaşındaki Adalettin T. idaresinde 03 UU 567 plakalı servis minibüsü Çatağıl köyü çıkışında kaza yaptı. Sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak savrulan araç yol kenarındaki ormanlık alana girip ağaçlara çarparak durabildi.

ÖĞRENCİLERİN TAMAMI ARAÇTAN FIRLADI

Kazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı. Korkunç kazada 5 ortaokul öğrencisi hayatını kaybederken 5’i ise yaralandı. Olayın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye çok sayıda 112 Acil servis ve jandarma, ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler kazada yaralanan 5 kişiyi ambulanslar ile hastaneye kaldırırken, minibüsün şoförü ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Olayda hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerin isimleri belli oldu

Korkunç olayda, İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) hayatını kaybetti.

Olayda, Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yağmur Duran (11) ise yaralandı.

Gözaltına alınan araç şoförünün karakoldaki işlemleri devam ediyor.

KURTULAN ÖĞRENCİ KAZAYI HABER VERMİŞ

Kazanın ardından Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri sinir krizler geçirdi. Kazayı ise araçtan kendi imkanları ile çıkmayı başaran bir öğrencinin yaklaşık 800 metre ilerdeki köye giderek vatandaşlara haber verdiği ortaya çıktı.

Kazanın hemen ardından olayı görerek yaralıları müdahale eden Burhan Eser, “Ben süt topluyorum ve sabah kaza yapan servis aracı ile birlikte çıktım köyden. Bizim karşı mahalleden ortaokul öğrencilerini alıp götürüyor. Alanyurt köyüne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim o esnada da karşı taraftan bir araç daha geldi onlardaki kişilerde araçtan indi, onlar da öğretmenmiş. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim. Ölenlere bakamadım zaten onlara da bakacak durum yoktu. Birisi kaportanın arasında sıkışmıştı. Babası da geldi o çocuğun. Onlarla birlikte çocuğu çıkardık kaportanın arasından sonra da jandarma geldi” diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel’in kardeşi Arda Demirel’in 880 metre koşarak köydekilere olayı nasıl haber verdiğini de dile getiren Eser şunları söyledi:

“Haber vermeye giden çocuğu ben görmedim. Çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben daha sonra, yarım saat sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi ‘bu kardeşim diyor’ ama biz çocuğu bilemiyoruz. Yani o çocuk da ordaymış.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...