Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2022 11:45 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 11:59

Nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokundan tatlı sürpriz

Mersin’in balıkçı barınağına nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruna altına alınan ‘Akdeniz foku’ tatlı bir sürpriz yaptı. Teknelerin olduğu bölgede gezen fok, bir süre balıkçıları izledikten sonra gözlerden kayboldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokundan tatlı sürpriz
Mersin

Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayımlanan 'Kırmızı listede' nesli kritik derecede tükenme tehlikesi altına olduğu için koruma altına olan 'Akdeniz Foku' zaman zaman Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyı şeridi olan Mersin'de görülüyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan balıkçı barınağında da Akdeniz foku sürprizi yaşandı. En son 3 yıl önce barınak çevresinde görülen Akdeniz foku, bu kez barınağa gelerek teknelerin arasından hazırlıklarını sürdüren balıkçıları izledi.

Nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokundan tatlı sürpriz

BALIKÇILAR HEM İZLEDİ HEM DE KAYDA ALDI

Balıkçılarda hem foku izledi hem de cep telefonları ile kayıt altına aldı. Bir süre bölgede kalan fok daha sonra suyun derinliklerine dalarak gözlerden kayboldu.

“SEVİMLİ BİR O KADAR MERAKLI”

Akdeniz fokunu gören genç kaptanlardan Yasin Sakın," Sezon kapalı olduğu için bakım onarım yapıyorduk, bir misafirle karşılaştık o da Akdeniz foku. Sevimli bir o kadar meraklı ve korkutucu. Şiddetli nefes aldığı için haberimiz yokken ürkütüyor bizi ama tekrar gelsin isteriz" dedi.

Nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokundan tatlı sürpriz

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...