Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2019 15:35

Akıl almaz hırsızlık! "Bulamazsak on yılım heba olur"

Tokat’ın Turhal ilçesinde besicilik yapan 35 yaşındaki Murat Sevük, 25 büyükbaş hayvanını Antalya'ya getirmek için bir nakliye şirketiyle anlaştı. Ancak şirketin kiraladığı TIR şoförü, hayvanlarla beraber ortadan kayboldu.

Akıl almaz hırsızlık! "Bulamazsak on yılım heba olur"
büyükbaş,tır,firma

Tokat’ın Turhal ilçesinde besicilik yapan 35 yaşındaki Murat Sevük, 25 büyükbaş hayvanını Antalya'ya getirmek için anlaştığı nakliye şirketinin şoförü tarafından 400 bin TL değerindeki hayvanlarının çalındığını ileri sürdü. Murat-İdris Sevük kardeşler hayvan pazarında kiraladıkları boş çadırda 3 gündür hayvanlarına kavuşmayı bekliyor.

TURHAL'DAN YOLA ÇIKTILAR

Turhal ilçesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan Murat-İdris Sevük kardeşler, bin bir güçlükle yetiştirdikleri 25 hayvanı, Kurban Bayramı öncesinde Antalya’da satışa çıkarmaya karar verdi. Kepez Belediyesi'nin Çamlıca Mahallesi'ndeki hayvan pazarından 20 bin liraya yer kiralayan Murat Sevük, kentteki bir nakliye şirketiyle hayvanlarının taşınması için anlaştı. Turhal'dan 25 büyükbaş hayvanını anlaştığı nakliye şirketince kiralanan bir tıra yükleyen Murat Sevük, ardından şirkete ait yine başka besicinin hayvanlarının bulunduğu iki tır ile arka arkaya yola çıktı. Hayvan pazarına öndeki tırla ulaşan Murat Sevük, arkadaki tırın bir türlü gelmemesi üzerine nakliye şirketine ulaştı. Firma yetkililerinden olumlu bir cevap alamayan Murat Sevük, Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu. İfadelerin başvurulan kardeşlerin ihbarıyla Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda kaybolan tırı bulmak için çalışma başlattığı öğrenildi. 

Hayvanlarından gelecek mutlu bir haberi bekleyen Murat-İdris Sevük kardeşler kiraladıkları boş çadırda 3 gündür hayvanlarına kavuşmayı bekliyor. Zaman zaman gözleri dolan Murat Sevük, hayvanlarının biran önce bulunmasını istedi. 

"ON YILIM HEBA OLUR"

Evli ve 5 çocuk babası Murat Sevük, 50 büyükbaş hayvan dolu iki tırla geçtiğimiz çarşamba günü Turhal’dan yola çıktıklarını belirterek, “Şoför yanında ailesinin olduğunu söyleyerek beni, ikna ederek diğer tıra yönlendirdi. Daha sonra Boğazlıyan’da tır ortadan kayboldu. 25 büyük baş hayvanım kayıp. Değeri 350-400 bin lira civarında. Ben kendim yüklediğim için bu adamlar elit hırsız oluyor. Burada bomboş bekliyorum. Bu adamlar ortada yok istenilse bulunur. Benimle dalga geçiyorlar.” şeklinde konuştu. 

Bir yıllık emeğinin şu an ortadan kaybolduğunu ifade eden Murat Sevük, “ Bizimle hiçbir kurum ilgilenmedi. Benim malımı o kişi gidip kestirirse hayatta bulunmaz. Mallarımın bulunmasını istiyorum. Şu anda bittik. Hazırlığımız yaptık, mallarımızı bekliyoruz ama mağdur olduk. Hayvanlarımızı satıp borcumu ödeyecektim. 5 çocuğumun rızkı ortadan kayboldu. Hayvanlarımı bulamazsak benim on yılım heba olur” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...