Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 12:19

Akıllı saat hayatını kurtardı kalp krizini böyle fark etti

Michigan'da yaşayan bir akıllı kol saati sayesinde kalp krizi geçirdiğini fark etti ve hayatı kurtuldu.

Akıllı saat hayatını kurtardı kalp krizini böyle fark etti
saat,kalp krizi

22 Nisan'da Michigan'da yaşanan bir olayda akıllı saati sayesinde kalp atış hızının yüksek olduğunu gördü. O gün egzersiz yapmadığını hatta yalnızca birkaç adım yürüdüğünü söyleyen kadının kalp atış hızı normale göre oldukça yüksekti.

Durumu akıllı saati sayesinde fark eden kadın, hemen eşini aradı ve acil servise gitti. Acil serviste kadının yakın zamanda bir kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Adının Feenstra olduğu öğrenilen kadın, saati dışında herhangi bir belirti fark etmediğini söyledi.

ABC13'ün haberine göre kalp krizi geçiren Feenstra, ''Sol elimde ve sol ayağımda şişlik vardı fakat yaşım nedeniyle böyle bir sıkıntı yaşadığımı düşündüm.'' dedi.

Feenstra'ya acil serviste bir aspirin verildi ve inceleme için bir doktora yönlendirildi. Yapılan incelemenin ardından damarda tıkanıklık olduğu anlaşıldı.

Feenstra, saati sayesinde hastaneye gittiğini ise şu sözlerle anlattı:

"Bu saat sayesinde kalp atış hızınızın ne olduğunu görmek çok kolay bir şey. Bunu o sabah yapmasaydım kim bilir ölümcül olabilecek bir kalp krizi daha geçirebilirdim."

Öte yandan akıllı saat, birçok kez ve çeşitli şekillerde hayat kurtarıcı olarak ilan edildi. Şubat ayında bir rapor, aritmi tespit ettikten sonra düzenli olarak koşan bir adamı kurtardığını iddia ederken, Haziran ayında düşme algılama özelliği sayesinde burnunu kıran ve düştükten sonra bayılan 78 yaşındaki bir erkeğe yardım ettiği iddiası dilden dile dolandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...