Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 23:50

Aksaray’daki dayakçı öğretmene kamu davası açıldı

Aksaray’da 5.sınıf öğrencisini tekme tokat döverek boğazını sıkan öğretmen Ali Rıza Y. hakkında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı.

Aksaray’daki dayakçı öğretmene kamu davası açıldı
aksaray,,öğretmen,,dava,

Aksaray’da Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda meydana gelen olayda, öğretmen Ali Rıza Y. ders sırasında 5’nci sınıf öğrencisi T.K.’yı sınıftan çıkartarak tekme tokat dövdü. Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmenler meslektaşı Ali Rıza Y.’ye müdahale ederken öğrenci dayakçı öğretmenin elinden kurtarıldı.  Şiddet anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken Valilik tarafından yapılan açıklamada öğretmenin okulla ilişkisinin kesildiği açıklandı.

ŞİDDET GÖREN ÖĞRENCİ 10 GÜN RAPOR ALDI

Öğretmen Ali Rıza Y.’den şiddet gören 5.sınıf öğrencisi T.K.’nın babası yaptığı açıklamada, hastanenin çocuğuna 10 gün darp raporu verdiğini belirterek öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Yücel’in öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurmuştu.

ÖĞRETMEN HAKKINDA DAVA AÇILDI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yeni açıklama ile öğretmen hakkında dava açıldığını belirtirken üst hadden ceza verilmesi talep edildi. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntülerine" ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli öğretmen hakkında "Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama" suçundan kamu davası açıldı.

AKSARAY VALİSİ: ÇOCUĞUMUZUN YANINDAYIZ

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, milli eğitim müfettişlerinin soruşturmasının pazartesi günü sonuçlanacağını belirterek "Çıkacak sonuçtan kamuoyunun tatmin olacağını düşünüyorum." dedi.

Görüntüleri izlemekte zorlandığını belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Bu olayın olduğu 14 Aralık'tan itibaren yapılan işlemleri tek tek anlatmak istiyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal derhal olaya el koymuştur. Öğretmenimiz derslerden el çektirilmiştir. Hemen 2 milli eğitim müfettişi olayla ilgili görevlendirilmiştir. Kurum müdürlerimiz aileye anında destek ziyaretlerinde bulunmuştur. Çocuğumuza bir psikolog ve rehber öğretmen görevlendirilmiştir. Yani bu olayın kamuoyuna yansımadan önce yapılan işlemleri bunlar. Kamuoyuna yansıdıktan sonra Aksaray halkı da göstermesi gereken tavrı göstermiştir. Her an ailemizin ve çocuğumuzun yanında yer almışlardır, çocuğumuzu desteklemişlerdir."

“ÇIKACAK SONUÇ KAMUOYUNU TATMİN EDECEK”

Eğitim camiasının 980 bin öğretmeniyle Türk bayrağının dalgalandığı her yerde fedakarca görev yaptığına dikkati çeken Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bu münferit olaydan hareketle tüm eğitim camiasına ve öğretmenlerimizi zan altında bırakmamak gerekiyor. Her şey süreç olarak işliyor. Öğretmenimiz derslerden el çektirilmiştir. Hemen 2 milli eğitim müfettişi olayla ilgili görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz soruşturmasını inşallah pazartesi günü tamamlayacak. Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, olayın olduğu andan itibaren süreçlerin tamamında bilgilendirildi, olayı yakinen takip etmiştir. Ailemize de Milli Eğitim Bakanımız geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisine gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah çocuğumuz gerekli desteği aldıktan sonra okulunda eğitim ve öğretimine devam edecektir. Bizim temennimiz bir daha böyle olayların, bu güzel şehrimizde yaşanmaması. Tekrar ailemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz. Soruşturma bitmediği için öğretmenle ilgili bir şeyler söylemek istemiyorum. Bu öğretmenimizin davranışı, hiçbirimizin tasvip etmediği bir davranış şekli. Sonuç inşallah pazartesi açıklanmış olacak. Bu çıkacak sonuçtan kamuoyunun tatmin olacağını düşünüyorum."

Aksaray’daki dayakçı öğretmene kamu davası açıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...