Tgrt Haber
10 Şubat 2020 18:01

Alman Aisha Müslüman olarak Ayşe ismini aldı

Antalya'da 28 yaşındaki Alaaddin Demirezen ile tanışan Alman 22 yaşındaki Aısha Cook, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Alman Aisha Müslüman olarak Ayşe ismini aldı
Aısha Cook,,kelime-i şehadet,,Müslüman

Alman Aisha Müslüman olarak Ayşe ismini aldı. Ayşe'nin evleneceği Alaaddin Demirezen, "Ayşe en çok ezandan etkileniyor" dedi.

"Ben kendisine İslam'ı anlattım"

Antalya'da yaz sezonunda otellerde çalıştığını söyleyen Alaaddin Demirezen, Aısha Cook ile tanıştığını ve 5 ay görüştüklerini belirterek, "Ailesiyle birlikte çalıştığımız otele geldi. Orada tanıştık ve birbirimizi tanıdık. Ben kendisine İslam'ı anlattım. Ona Müslümanlığın nasıl mükemmel bir din olduğunu anlattım. Kendisi de mantıklı buldu. Ben kendisiyle evlenmeyi istiyordum, doğru kişi olduğunu düşündüğüm için. Aileme ben tanıştığım gün Ayşe'nin fotoğrafını gönderdim. Annem kolay kolay beğenmez ama Ayşe'ye hemen ısındı. Bu şekilde olaylar gelişti" dedi.

Alman Aisha Müslüman olarak Ayşe ismini aldı

Demirezen, "Ayşe Kur'an ayetlerini merak ediyordu. Ezanı dinlediğinde farklı hissediyor ve çok seviyor" diye konuştu.

Arapça, Türkçe ve Almanca olarak kelime-i şehadet getirdi

İhtida töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "2015 yılından itibaren İl Müftülüğü olarak ihtida merasimleri düzenliyoruz. Bu 32.'si ve 2020 yılının ilk ihtida merasimi" dedi.

Alman Aisha Müslüman olarak Ayşe ismini aldı

Müftü Güven, ihtida töreninde Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından Ayşe'ye ilk olarak imanın şartları ile ilgili olarak bilgi verdi. Ayşe, imanın şartlarının anlatılmasından sonra İl Müftüsü Güven ile birlikte Arapça, Türkçe ve Almanca olarak kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Şehadet Belgesi verildi

İl Müftüsü Güven, Kelime-i Şehadet getiren Ayşe'ye İslam'ın şartlarını da anlattıktan sonra Şehadet Belgesi, Almanca tercümeli Kur'an-ı Kerim ve İslam'ı anlatan kitaplar hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...