Tgrt Haber
12 Haziran 2021 11:24

Lüks otomobil çetesine "22 ayar" operasyonu

Başkentte ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını, yurt dışından getirdikleri lüks otomobillere kopyalayarak piyasaya sürdüğü belirlenen suç örgütü, polisin düzenlediği "22 ayar" isimli operasyon ile çökertildi.

Lüks otomobil çetesine "22 ayar" operasyonu
ankara,,asayiş,,çete,,suç,,dolandırıcı,

Başkentte ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını, yurt dışından getirdikleri lüks otomobillere kopyalayarak piyasaya sürdüğü belirlenen suç örgütü, polisin "22 ayar" isimli operasyonuyla çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalarda, yurt dışından Türkiye'ye usulsüz şekilde araç getirip sattığı öne sürülen suç örgütünün izine ulaştı.

Yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından elebaşılığını kuyumcu 2 kardeşin yaptığı suç örgütü üyelerine yönelik Ankara merkezli 3 ilde "22 ayar" ismi verilen operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kuyumcu kardeşler Cemal Ö. ve Ömer Ö. ile C.Ö, B.Y, B.A. ve R.D. gözaltına alındı. Zanlıların yurt dışından getirdikleri 22 araca ise el konuldu.

Lüks otomobil çetesine "22 ayar" operasyonuZanlıların, Edirne'den Türkiye'ye soktukları otomobilleri, ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarıyla değiştirip sattıkları belirlendi. Suç örgütü üyelerinin 22 lüks otomobilin satışından yüklü miktarda kazanç elde ettikleri saptandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cemal Ö. ile Ömer Ö. tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...