Tgrt Haber
01 Aralık 2021 11:26

Ankara'daki hayvan barınağında yangın! Beni yakmadılar, canlarımı yakmaya çalıştılar

Ankara Sincan'da sokak hayvanları için bir gönüllü tarafından yapılan barınakta yangın çıktı. Çok sayıda köpek kulübesi ve battaniye yanarken bekçinin kısa sürede yangını fark ederek kilitleri açması üzerine can kaybı yaşanmadı. Barınak sahibi yangının ardından, "Beni yakmadılar, bana bir şey olmadı, canlarımı yakmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

Ankara'daki hayvan barınağında yangın! Beni yakmadılar, canlarımı yakmaya çalıştılar
ankara,,sincan,,barınak,,yangın

 Ankara’nın Sincan ilçesinde, gönüllünün sokak hayvanları için yaptığı hayvan barınağında yangın çıktı. Polis ekipleri ise barınağın kundaklandığına ilişkin iddialar hakkında araştırma başlattı.

BEKÇİ HABER VERDİ

Saat 21.30 sıralarında Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan bir hayvan barınağında meydana gelen yangında, çok sayıda köpek kulübesi ve battaniye küle dönerken hayvanalra bir zarar gelmedi. Hayvan barınağı sahibi Emine Özer, barınağında günlük bakım ve kontrollerini yaptıktan sonra evine dönmek üzere yola koyuldu. Yaklaşık yarım saat sonra barınakta bulunan bekçi kendisini arayarak yangın çıktığını bildirdi.

Ankara'daki hayvan barınağında yangın! Beni yakmadılar, canlarımı yakmaya çalıştılar
Çıkan yangında maddi zarar meydana gelirken can kaybı yaşanmadı.

KUNDAKLAMA İDDİALARINA İNCELEME

Bekçi, yangında köpeklerin zarar görmemesi için hemen kilitleri açarak hayvanları serbest bırakıp itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri barınakta çıkan alevleri kısa sürede söndürerek yangını kontrol altına aldı. Polis ekipleri kundaklama iddialarına ilişkin inceleme başlattı. Sincan Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise Acil Müdahale Aracı ile tedbir amaçlı bulundu.

"KENDİ ŞARTLARIMLA, İLKMEK İLMEK DOKUMAYA ÇALIŞIYORUM"

5 yıldır sokak hayvanlarına baktığını belirten barınak sahibi Emine Özer, kundaklama iddialarını şöyle anlattı:

"5 yıldır sokak hayvanlarına bakıyorum. Daha önceki yerim Ovacık’taydı. Canlarıma burada daha huzurlu bir yaşam sağlamak için kiraladım. Burayı kendi şartlarımla ilmek ilmek dokumaya çalışıyorum. Bugün burada böyle bir yangınla karşılaştım ve ben çıkalı yarım saat olmuştu. Burada bulunan bekçimiz yangın var diyerek çağırdı ve koşarak geldik. Allah’tan köpeklerin canlarına bir şey olmadı. Bekçimiz kafesleri hemen açmış ve çıkarmış."

Ankara'daki hayvan barınağında yangın! Beni yakmadılar, canlarımı yakmaya çalıştılar
Barınak sahibi, 55'e yakın battaniye ve tüm makinaların yandığını söyledi.

"ALLAH HERKESE VİCDAN VE MERHAMET VERSİN"

"Buraya geldiğimizde itfaiye ekipleri ve Sincan Belediyesine bağlı ekipler gelmişti. Biz yarım saat önce çıktığımızda herhangi bir şey yoktu burada, ben kontrolleri yaptım. Yangın çıkaracak hiç bir şey yoktu. Bizim burada 55'e yakın battaniyemiz ve makinalarımız vardı, hepsi yandı. Beni yakmadılar, bana bir şey olmadı, canlarımı yakmaya çalıştılar. Allah herkese vicdan ve merhamet versin"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...