Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 14:08

Annesi ve kardeşini öldüren vali yardımcısının savunması kan dondurdu

Adana'da miras kavgası içine girdiği annesi ve avukat kardeşini öldüren Hatay Vali yardımcısı Tolga Polat, mahkemede yaptığı savunmada, annesinin babasıyla iyi anlaşamadığını, kendisine şiddet uyguladığını ve yıkadığı çamaşır için bile para istediğini söyledi.

Annesi ve kardeşini öldüren vali yardımcısının savunması kan dondurdu
vali yardımcısı,miras,cinayet,anne,kardeş,savunma

Adana’da miras meselesi nedeniyle tartıştığı annesi ve avukat olan kardeşini öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, bugün görülen mahkeme kapsamında yaptığı savunmada, annesi ile kardeşini öldürme sebebini anlatarak tahliyesini talep etti. Annesinin evde yıkadığı çamaşırdan yaptığı yemeğe kadar her şey için babasından para istediğini söyleyen Polat, kendisinin de annesi tarafından hiç sevilmediğini kaydetti. Mahkeme heyeti, Polat'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

MAL PAYLAŞIMINDA ANLAŞAMADILAR

11 Ağustos 2020'de saat 22.30 sıralarında, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddialara göre, 67 yaşındaki emekli coğrafya öğretmeni baba Şeref Polat'ın bankada bulunan 1 milyon TL parası ile 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanın aile içinde paylaşımına karar verildi. Ancak dönemin Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın, mal paylaşımında anlaşamamaları üzerine annesi Afiyet İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile arası bozuldu.

Şeref Polat'ın para ve malın büyük kısmını Tolga Polat'a vermek istemesi üzerine anne ile avukat kardeş, 'akli dengesinin yerinde olmadığı' iddiasıyla vesayet davası açtı. Duruşması görülecek dava öncesi baba Polat, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 'akıl sağlığı yerindedir' raporu aldı.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Davadan bir gün önce akşam saatlerinde annesi, babası ve kardeşinin yaşadığı apartmana gelen Tolga Polat, kardeşini 3'üncü katın merdiveninde tabancayla vurarak öldürdü. Ardından da 6'ncı kattaki daireye çıkarak kendisini banyoya kilitleyen annesini vurdu. Olay yerinden kaçmayan Polat, bölgeye ulaşan polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Polat tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Tolga Polat hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 14´üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame sonrası duruşma süreci başladı.

"AİLE İLİŞKİLERİMİZ OLAĞAN DÜZEYDE DEĞİL"

Adana 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4'üncü duruşması 2 Ağustos'ta gerçekleştirildi. Duruşmada söz alan sanık Polat, ilk duruşmadaki ifadesini yinelediğini belirterek, "Bizim aile ilişkilerimizin olağan düzeyde olmadığını anlatmak isterim. 2019 yılında babamın canının sıkkın olduğunu görünce nedenini sordum. Babam, annemle sorun yaşadıklarını söyledi. Annemin kendisinden elektrik parasını ödemesini istediğini anlattı. Ben de 'Baba ne olacak? Elektrik faturasını öde' dedim. Babam ise 'Ona ev verdim, primlerini yatırıp emekli olmasını sağladım, maaşı var ödeyebilir." dedi.

"YIKADIĞI ÇAMAŞIRIN BİLE PARASINI İSTİYORDU"

Savunmasına devam eden Polat, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: "Babam, 'Annen evde bir tabak yemek yediğimde ya da çamaşırım yıkandığında yıkama parası istiyor' dedi. Yani aile içerisinde olması gereken sevgi, saygı bizim ailede yoktu. Annem beni hiç sevmedi. Şiddet gördüm. Babam ile anlaşamıyordu. Annem, evde yaptığı yemek için bile babamdan yemek parası istiyordu. Yıkadığı çamaşırın bile parasını istiyordu. Tahliyemi talep ederim."

Mahkeme, sanık Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...