Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 15:29

Arının soktuğu gençten acı haber!

Uşak’ta tarlada çalıştığı sırada arıların soktuğu genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Arının soktuğu gençten acı haber!
ARI,yaşam,genç,tarla

Uşak'ta tarlada çalışırken arının soktuğu gençten acı haber geldi. Sulama hortumlarını değiştirdiği sırada arılar tarafından sokulan İbrahim Erdoğan (35) fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Erdoğan, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Erdoğan’ın cenazesi, kesin ölüm sebebinin araştırılması için otopsiye gönderildi.

ARI SOKMASI NEDEN ÖLDÜRÜR?

Çoğunlukla bir arı sokması, rahatsız edici olabilecek ağrıya, kaşıntıya ve şişliğe neden olabiliyor. Ancak bazı insanlarda şiddetli alerjik reaksiyon ortaya çıkabiliyor ve ölüme neden alibiyor. Boğazın veya dilin şişmesine, solunumun kısıtlanmasına, ishale, kusmaya, kan basıncında ciddi bir düşüşe neden olabilen arı sokması ölümle sonuçlanabiliyor. Bir arı soktuktan sonra genellikle deride bir zehir kesesi ve iğnesini bırakır. Bu zehir kesesinden gelen toksik sıvı, arı cilt yüzeyinden ayrıldıktan sonra birkaç dakika boyunca vücutta pompalanacaktır. Vücuttaki bu zehir alerjik reaksiyona neden olur. Zehrin yayılmasını önlemek için 30 saniye içerisinde arı iğnesini çıkarmak gerekir. Arı sokmasına bağlı olarak 30 dakika içinde bazen 1 saat içerisinde alerjik reaksiyonlar gösterilmeye başlanır. Az rastlanan bir durum olsa da bu durum 72 saate kadar uzayabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...