Tgrt Haber
27 May 2019 10:22

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Şanlıurfa’da asma yaprakları tezgahtaki yerini aldı. Kentte genelde kırsal mahallelerdeki bağlarda tek tek toplanarak merkeze getirilen asma yaprakları büyük rağbet görüyor.

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı
şanlıurfa,,asma yaprağı ,,dut yaprağı,

Şanlıurfa’daki geleneksel 'sarma dolması’ ise daha çok asma ve dut yaprağı ile yapılıyor. Vatandaşların rağbet gösterdiği asma yaprağının kilosu 15 liradan satılıyor. 

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı
Tezgahtan alışveriş yapan Aynur Kaya, asma yaprağının Şanlıurfa’nın geleneksel yemeği olduğunu belirterek yapraktan yapılan “sarma dolması” yemeğinin tarifini anlattı.

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Kaya, “Yaprakları önce sıcak kaynar suda bekletiyorsun, Bunlar bu şekilde yumuşak oluyor yani pişmiş gibi oluyor. Daha sonra dolmanın içi hazırlanıyor ekşili, acılı, zeytinyağlı isteğe göre hazırlanıyor. Daha sonra bunlar tek tek sarılıp tencereye diziliyor. Daha sonra üzerine dolma taşları dizilip, öyle pişiriliyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...