Tgrt Haber
11 Ekim 2018 15:37

AVM'de 21 milyon dolarlık alışveriş yapan kadın bakın kimin karısı çıktı

Harrods'da son 10 yılda toplam 21 milyon dolar harcayan Zamira Haciyeva'nın 2 yıl önce yolsuzluktan 15 yıl hüküm giyen Azerbaycan Halk Bankası eski Başkanı Cihangir Haciyev'in eşi olduğu ortaya çıktı. İngiltere yasasının getirdiği yeni kurallarla birlikte yüklü miktarda harcama yapan kişilerin paralarının kaynağını açıklaması gerekiyor. Kaynağı açıklamazsa tüm malını mülkünü kaybedecek. Azeri Haciyeva'nın lüks alışverişleri ise mağaza ile sınırla değil. Bakın neler almış:

AVM'de 21 milyon dolarlık alışveriş yapan kadın bakın kimin karısı çıktı
alışveriş,avm,harrods

GOLF MERKEZLERİ BİLE VAR
Azerbaycanlı 55 yaşındaki Zamira Haciyeva'nın eşinin yolsuzluk paralarını İngiltere'de akladığı düşünülüyor. Çift Londra'nın en pahalı mahallelerinden Knightsbridge'deki 15 milyon dolar değerindeki ev ile Berkshire bölgesinde bir golf merkezi satın almışlar.

ÖZEL JETLİ SERVET
Azerbaycan Halk Bankası eski Başkanı Cihangir Haciyev'in eşi sadece bir elmas takıya 150 bin sterlin veren biri... Resmi belgelere göre Haciyeva'nın 42 milyon dolar değerinde Gulfstream G550 model jet de satın almış.

İŞSİZ
Zamira Haciyeva İngiliz Ulusal Suçlar Dairesi'ne (NCA) hesap vermek zorunda. NCA'ya paranın meşru kaynaklarını gösteremezse kurum mülküne el koymak için Yüksek Mahkeme'ye başvurabilecek. Zamira'nın ise bir işi bile yok. Buna karşılık 50 milyon dolar serveti olduğu ortaya çıktı.

CİHANGİR HACİYEV HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ!
Eski Azerbaycan Halk Bankası Başkanı Cihangir Haciyev, bankadan on milyonlarca doların kaybolması sonrası 2016'de zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkum edildi.

Haciyev'den 39 milyon doları geri ödemesi istendi. Bundan 7 yıl önce de Britanya Virjin Adaları'ndaki bir şirket, çiftin adına Harrods alışveriş merkezinden dakikalarca uzaklıkta 15 milyon dolarlık evin ödemesini yaptı.

Haciyeva'nın yalnızca Harrods'da son 10 yılda yaptığı harcama, günde en az 5,250 dolara denk geliyordu. Hacıyeva Harrods'ın otoparkında iki şahsi park alanı da satın almış. Yıllık kirası ise 365 bin sterlin.

35 KREDİ KARTI
Mahkemenin ulaştığı bilgilere göre Azeri kadın lüks mücevher, parfüm ve saat satan bir mağazada yaklaşık 200 bin dolar, Cartier lüks mücevher mağazasında 130 bin dolardan fazla harcamıştı.

Buna ek olarak erkeklere yönelik lüks ürünler için yaptığı 26 bin dolarlık harcama ortaya çıkarıldı. Verdiği ifadede ise kullandığı 35 kredi kartının eşine ait olduğunu söyledi.

İşsiz Haciyeva'nın göl kenarındaki lüks evi dışında 11,5 milyon pound değerinde Londra'da bir evi de bulunuyor. Evin paravan bir şirket ile satın alındığı ortaya çıktı. Haciyeva ise ödemeyi eşinin yaptığını söyledi.

GOLF MEREZLERİ
Çiftin sahip olduğu 11 milyon sterlin değerinde bu evin ödemesi de yine paravan bir şirket üzerinden yapılmış görünüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...